Konu Başlıkları: Hadis deneme testi-2-
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mayıs 2013, 09:02   Mesaj No:3

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hadis deneme testi-2-

[QUOTE=muallime;291911]11- Aşağıdakilerden hangisi Mekkeli sahabi raviler arasında sayılmaz?
A) İbn Abbas
B) İbn Mes’ud
C) Abdulah b. Sâib
D) İkrime b. Ebû Cehil
E) Halid b. Esid
Doğru Cevap:B
Açıklama : Fetihten sonra ilim ve kültür faaliyetlerini organize etmek üzere vahyin beşiği olan Mekke’ye muallim olarak gönderilen Muaz b. Cebel, buradaki Müslümanlara gerekli dinî bilgileri öğretti. Daha sonra İbn Abbas, Hz. Ali’nin şehit edilmesinin akabinde Mekke’ye yerleşti ve ömrünün geri kalan kısmını burada öğrenci yetiştirerek geçirdi. Ayrıca Abdullah b. Sâib, Hâlid b. Esîd, İkrime b. Ebû Cehîl, el-Hakem b. el- ‘Âs, Osman b. Talha gibi birçokları Mekkeli sahâbî râvîler arasında sayılır. Mücâhid b. Cebr, Atâ b. Ebû Rabâh, Amr b. Dînâr ve İbrahim b. Meysere gibi şahıslar da sahâbîlerin yetiştirdiği önde gelen Mekkeli tâbiîler arasında yer alır. Mekke ve Medîne, aynı zamanda hac ve ziyaret mekânları olduğu için haccın farz kılınışından beri Müslümanlar için bir cazibe merkezidir.



Bu soruyu anlamadım,Abdullah ibnMesud Mekke doğumlu değil mi?Nasıl Mekkeli ravi olmuyor anlamadım!!!![






tefsir den bildiğim kadarıyla Abdullah b.mesut müşriklerin eziyetleri ve işkenceleri nedeniyle habeşistan a hicret etmişti..ve kufe de tefsir mektebi kurmuştu...


Hz Ömer döneminde fethedilen kufe birçok sahabenin yerleşip vatan edindiği yer olmuştur.hadis kitabımızın 154.sayfasında hadisin coğrafi merkezlerinden olan kufe ile bilgiler verilmiş ve abdullah b. mesut ta kufe li sahabi raviler arasına alınmış...selametle..
Alıntı ile Cevapla