Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02Haziran 2013, 06:42   Mesaj No:27

inşirah 34

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inşirah 34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27063
Üyelik T.: 04 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 20
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yazının kaynağını soranlar için buyrun:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ben bu haberi asla bir cemaat savunması adına reddetmedim.
Haberin devşirilmesindeki bilgi ahlakına , uzantısındada böyle ahlaksızlığa tevessül edilişe neden olan , haberi yapan kişiden ziyade sorgulamadan haber üzerinden ''vurun abalıya'' iştahıyla saldırının ardında yatan seviye(sizliğe) dikkat çekmek istedim.

Şayet böyle çirkin bir mantıkla hazırlanmış bir haber üzerinden saldırı moduna geçenler eleştirilerini haberden bağımsız yapsalar ve haklı islami gerekçelerini seviyeli bir şekilde dile getirseler zerrece aldırmaz geçerdim. Ama tek sermayeleri forum köşelerinde , hayır adına kıllarını kıpırtdatmayan, başkalarını eleştirmekden,yerin dibine geçirip yoksaymakdan,ötekileştirmekden başka şey yapmayanlardan böyle bir sorgulama yaptıklarını görmedim .

Haberi ekleyen kişi bir link vermiş. Doğru o linkde böyle bir haber var. Göreçede o site dış görüntü itibariyle görece ''islami'' bir site. Görece dedim zira görüntüyü aşan sahiplenilmiş bir kimlik olsaydı (bu yorumularım zahire göre) böylesine çirkin bir mantıkla saptırma, aba altından sopa vurma çirkinliğine tevessül etmezdi.

Yazı tek bir kalemden çıkmış bütün bir yazı değil. İki kişiden kolajlanmış, her iki kişide İslami hassasiyetlerden uzak kişi ve gurupların sözcüsü. Zaten fikri ahlaksızlığın, dolayısıyla uzantısı kimlik ahlaksızlığının ,dolayısıyla tepkimin nedeni bu. Yazının başlangıç kısmı ergenekonun yobaz ayağı Haydar Baş cemaatine ait bir gazete paçavrasında yazan ''Aziz Karaca'' isimli bir şahsın karın agrıları.Yazılış tarihi :31 Mayıs 2008
Yazı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] görebilirsiniz.

Yazının ikinçi kısmı ,zerrece islami kaygı taşımayan , ırkçı ,siyasi terimle milliyetçi yani faşist bir siteye ve kişiye ait ve zannedildiği gibi gündemle parelel değil benzer şekilde iki yıl öncesine ait.
O kısmıda [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]görebilirsiniz.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hani yazı paçavrasında bu yazı bir fitne yazısı değil diyor ya ilgili şahsın yazı arşivine bakın bu cemaate karşı ne kadar kinli, düşmança bir yaklaşım içinde oldugunu görebilirisniz, tıpkı bu haber fırsatıyla saldırmaya vesile bulan kişiler gibi.

İllada böyle bir haberi böylesine ahlaksızca derleme yapaçaksanız benzer şekilde saldırılar yapan oda tv,ulusal kanal,cumhuriyet,aydınlık, ıvır zıvır bir sürü çirkin yerlerden aynı uslup ve yonlama ile bir sürü çirkeflik derlenebilirdi. Yani bu çirkinliği yapanlar kimlerle ortak paydada buluşduklarını gözden geçirsin ve zaten pek çok konuda benzer dili ve ortak paydalığı hep sergiliyorlar, misal Suriye konusunda misal Mavimarmara konusunda misal ''süslümanlar'' konusunda ,misal çözüm süreci konusunda ,misal..............

Bumudur bilgi ahlakı, yanlışa karşı bumudur sahiçi islami söylem. Bumudur bilgi ahlakı dahası islam ahlakı.
Bu düpedüz sahtekarlık,düzenbazlık,ahlaksızlık.........
Tek başına yazanla kalmayan, çirkin saldırıları ordan burdan toplayıp sitesinde harmanlayan kişiden, oradan mal bulmuş magribi gibi hiç sorgulamadan alıp yaygınlaştırana ve yine sorgulamadan o yazı üzerinden ''bir topluma olan kinlerinden dolayı'' nehyedilmiş olmalarına ragmen(bkz: Kurandaki yasaklar) umursamadan , Hucurat 6 da geçen '' haberin dogruluğunu ve maksadını sorgulama açık emrine zerre itibar etmeden(bkz:Kurandaki yasaklar) , içlerindeki kini yazıya döküp kelimeleri sopa gibi kullanan kişilere kadar uzayan bir çirkinlikdir.Tek başına bu çirkinlik,bilgi ahlaksızlığı, kişilik fukaralığı sadece burada olan bir şey değildir. İnanın böyle haberlere teşne olanları her seviyede sagduyulu bir şekilde sorgulayaın bu çirkinliği hep yaptıklarını görürsünüz. İstisnasız ben bu ahlaksızlığı hep gördüm. İslam kisvesi altında sitelerde,bloğlarda sözde islami forum müsveddelerinde öyle çirkinlikler ,ahlaksızlıklar , melanetler, kirli bilgi,nefret,tekfir,fitne fesatlara şahit oldum ki burada olan ahlaksızlık onlar yanında devede kulak kalır.


Not: Israrla altını çiziyorum bu yazıya cevabım zerrece cemaat savunması derdiyle yapılmamış, bilgi ahlakına böylesi çirkin bir şekilde sırtını dönüp kendi ahlak(sızlığı)nı sergileyen mantığı teşhir için yapılmışdır. Benimde bahse konu cemaatle ilgili haklı eleştirilerim ve gerekçelerim varsada , bu konuda değer üretmeyi beceremeyen , başkalarına kuralsızca,ahlaksızca saldırmayı değer sayanlardan ,saldırılara maruz kalan organizasyonu gerçekleştiren eğitimçileri , altını çiziyorum eğitimçileri yani ögretmenleri kendime daha yakın buluyor ve onların emegine vefa adına cevap veriyorum.Bu meseleyi akideleştirmeden görsel bir şölen olarak izleyenler için gerçekden bir keyif ,tavsiye ederim ben böyle yapıyorum.
Alıntı ile Cevapla