Konu Başlıkları: 1400 Yıl Sonra Cahliye Dönemi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11Haziran 2013, 15:05   Mesaj No:1

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 1400 Yıl Sonra Cahliye Dönemi

1400 Yıl Sonra Cahliye Dönemi

1400 Yıl Sonra Cahliye Dönemi

Bismillahirrahmanirrahim
Esselatu vesselamu aleyke ya Resulallah



İnsanlığın belki en zalim ve cahil bir döneminde kimisi geçim sıkıntısından, kimisi cehaletin ve hırsın hararetinden, kimisi de kabilesinin aşağılanacağı korkusundan kız çocuklarını diri diri toprağa gömerlerdi. Bu, adı her ne olursa olsun tarif edilemez bir vahşet olarak tarihteki yerini almıştır. Taki o Ahsenliğin habbesi, en şereflisi ve kendisi olan Allahın c.c. Alemlere Rahmet olarak gönderdiği Nur s.a.v gelene kadar.


Kız çocukları idi o zaman bu zulme uğrayanlar ve O Kainat ışığı bu ve benzeri yüzlerce cehaleti 23 Sene gibi kısa bir sürede adeta dengeleri ters düz edercesine tamamen barbarlık, cehalet ve zulmün kol gezdiği beldeye Nuru ile inkişaf etmiş ve gelmiş geçmiş en büyük devrimi gerçekleştirmiştir.


Sadece kız çocukları ile yetinmeyen bu cehalet Putlara tapar, Fuhuşta azgınlık derecesinde sapar, Tefecilik yapar, İçki ve Kumarda arsızlığa kadar ulaşırlardı. Bu denli insanı sapkınlaştıran ve cehaletin dibine sürükleyen bu cahiliye devrinde, insan vasfı yerle bir olmuş, Ahsenlikten Esfele Safiline düşüş olmuş, İnsanlık ayaklar altında sürünür hale gelmişti.


Ne zamanki Allah c.c. Rahmet Peygamberine s.a.v "Onlara birine dişi çocuğu olduğu müjdelendiği zaman içi öfkeyle dolarak yüzü kapkara kesilir. Kendisine verilen kötü müjde yüzünden, halktan gizlenmeye çalışır; onu utana utana tutsun mu, yoksa taprağa mı gömsün? Bak ne kötü hüküm veriyorlar!" (Nahl, 16/58-59) nidası ile seslenmiş işte bu cehalet ve sapkınlıklar yıkılmaya başlamış ve İnsanlık tekrar cuşa gelmiş, Ahsenlik vasfı, Habbesi ile tekrar yeryüzünde inkişaf etmeye başlamıştır.
Ve O Çok Övülmüş, Batıldan yüz çeviren, En Güzel, En Mükemmel, Nurların Denizi, Nurların inkişaf ettiği, Yardım eidici ve Yardıma yetişen, Kainatın Efendisi, Rahmetin Kapısı, Cennetin kapısı ve daha yüzler övgüye layık ismi ve fasfı ile Resulullah s.a.v ne büyük bir devrimci olduğunu Kainata göstermiştir.


Kız çocuklarından yüz çevirenlere, onlara zulmedenlere adeta bir insanlık dersi verirken şu hitaplar nur denizinden fışkıran bir menba gibi dökülüyordu dilinden "Her kim kız çocuğunu büyütür ve onlara iyi davranırsa, onlar kendisi için cehennem ateşine karşı kalkan olur." (Buhari ve Müslim)...


Böyle geçen bir dönemdi cahiliye, peki 1400 sene sonra ne değişti...?


Evet artık kız çocuları diri diri toprağa gömülmüyor ama kız çocukları artık yanlarında erkek çocukları ile diri diri topraktan binlerce kez daha fena olan Cehenneme gömülüyor. O zamanın cahiliyesi bunu her nekadar fili olark yapsalarda şimdinin cahiliyesi bunu bile bile ve ısrarla yapmaktalar. Evlatlarını insanlık vasfının dışında cahliye devri adetleri ile, içki, kumar, fuhuş, tefecilik gibi bunlara ek daha bir çok sapkınlıkla toprağa değil ama yavaş yavaş Cehenneme gömüyorlar farkında bile değiller.


O zaman bu hırs ve sapkınlık cehaletinden idi, bu zamanda adı modernleşmiş Özgürlük cehaletinden, hızla yayılmış ve bu toplumun içine uzun yıllar sonucu empoze edilmiş adı batasıca bir cehalet haline gelmiştir. Evet müslüman özgürdür ama Kuran ve Sünnet çerçevesinde bir özgürlüktür bu, bu çerçevenin dışındaki her özgürlük islama ters, Ahsenliğe ters, İnsanlığın yaradılış gayesine terstir. Hal böyle olunca da toplum aslında özlerinde bulunan İslamı bir gericilik ve utanç kaynağı görmekte, Allahın c.c. Ve Resulünün s.a.v emirlerini hiçe sayarak kendilerine daha güzel gösterilen Cahiliye Adetlerine yönelmekte ve bunun adınada Özgürlük, İnsan Hakkı, Modernizm gibi isimler takarak bir çıkış yolu aramakta, Oysa Bunlardan daha fazlası Kuran ve Sünnetle İnsanlığın hizmetine sunulmuş ta, bu hazırlanıp, pişirilip, önlerine koyulan yemeği insanlar yemekten aciz kalmışlardır.


1400 sene evvel bu Devrimi yapan Efendimiz s.a.v ve Onun s.a.v devrimcileri gibi tekrar Ahsenliğe yol alabilmek umudu sardı her tarafımızı, tekrar Ümmetin İttihatı duası ile nidalar arşa yükseliyor. Ahsenliğin kapısında nice erler niyazlarda “Ya Rab İttihat-ı İslam nasip et” diyerekten, tanıdığı ve tanımadığı müslümanlar için göz yaşları ile sabahlamakta...O Sonsuz Nur s.a.v hala bu görevinin başında, Onun s.a.v devrimcileri adları değişsede hala yeryüzünde ve elleri semada , Onun s.a.v ahlakı ile ahlaklananlar durmadan hizmete devam etmekte adı, sanı, kimliği ne olursa olsun Özü islam olan herkes bu hizmetin içinde...Allah c.c. Bizleri tekrar Ahsenlik yolunda bulunan ve İnsanlık makamına yürüyen kullarından eylesin, Cehalet ve esaretten sıyrılan Kuran ve Sünnete sarılan, Parçalanmış vücudu onaran ve Tek Vücud halinde İnsanlığa yürüyan kullarından eylesin ...amin Ya Mucib


vesselam veddua


Esedullah......
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esadullah 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gayb Alemine Açılan Kapılar... Kitaplar/Kütüphane Kara Kartal 1 295 29 Ocak 2023 13:22
Hiperaktif ve Otizm Çocuklar İçin ... Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp Mihrinaz 1 338 14 Ekim 2022 01:49
Tabiat ve Burçlara Göre Beslenme-Hangi Tabiat... Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp Esadullah 2 403 14 Ekim 2022 01:38
9-Kâinatın 6 Eyyamda (Devir-Süreç) Yaratılması... Esadullah Esadullah 1 360 02 Ekim 2022 13:57
8 - Kurana göre evren nasıl yok olacak Esadullah Esadullah 0 304 29 Eylül 2022 11:40