Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19Haziran 2013, 14:15   Mesaj No:27

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Eski imam nikahlı eşim benden boşandı şimdi tekrar evlenmek istiyoruz nasıl ol

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
abi yeniden evlenmelerine sakınca yok orda hemfikiriz,

o zaman zaten İDDET BEKLEMEDE YOK,

O zaman abi bunların boşamasıda tıpkı,birleşme olanların ki gibi 3 talakla yani 9 ay ve devamında 3 daha geçseydi bunlar ancak FARKLI Bİ HÜKÜMLE EVLENEBİLİRLERDİ DEĞİLMİ,

Yoksa ne kadar zaman geçsede geçsin TEKRAR EVLENEBİLİRLERMİYDİ,sorusu çıkar,buna yanıtınız ne
Üç talakı senin anlayacağın şekilde anlatıyım:

İki kişi nikah varid oldu. Bu iki kişi 2 yıl evli kaldılar. 1 çocukları oldu. Daha sonra şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanmaya karar verdiler. Bu 1. boşanmadır.Şimdi kadın da ayrı yaşıyor , erkek de ayrı yaşıyorlar. Çocuk da ya birisinin yanında ya da bazen ananın yanında bazen de babanın yanında kalıyor.
Aradan 1 yıl geçti diyelim. İki taraftan ara bulucular gelip ikisini birleştirmeye karar verdiler. Kadın ve erkek de razı oldular. Yeniden nikah kıyıp evliliklerine devam ederler.
Hasbel kader 1 yıl kadar beraber oldular. Daha sonra yine anlaşmazlıkları çıktı. Tekrar boşandılar. Bu 2.talak olur.

6 ya da 1 sene daha geçti diyelim. Tekrar arabulucular devreye girdiler, onların birleşmelerine vesile oldular. Yeniden nikah kıydılar. Bu nikahtan sonra eğer tekrar anlaşamayıp 3.talakı yaparlarsa o zaman kadın başka birisi ile evlenip boşanmadan tekrar birleşmeleri mümkün değildir.
Allah evlilik müessesesini koruyama yönelik tedbirler alıyor. En hoşa gitmeyen helalın talak olduğu bildiriliyor hadiste. Bu yüzden talakın şartlarını ortaya koyuyor.Talakı oyuncak haline getirilmesinin önüne engeller konuyor ve 2 talaktan sonra 3.talakı da yaparsanız tekrar aynı kadınla evlenemezsiniz kuralını koyuyor. Bu kuralı niçin koyuyor acaba?
Cahiliyye zamanında kadını paçavra gibi kullanma , ona haklarına vermeme gibi durumları vardı. Adam hanımına kızıyor , boş ol , git ananın evine diye boşuyordu. Sonra siniri geçince tekrar evine getiriyordu. Belki 15-20 sefer boşuyor ,tekrar alıyordu. Bu durum halk nezdinde kadının konumunu da düşürüyordu. İslam kadının onurunu korumak için talaka şartlar getiriyor ve ikiye kadar müsaade ediyor, ama üçüncüde de boşarsa "artık yeter boşadığın, bu evlilik oyuncak, yap poz değildir, bir daha aynı kadınla evlenemezsin" diyor. Mesele bundan ibarettir.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla