Konu Başlıkları: Berat Kandili
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23Haziran 2013, 21:54   Mesaj No:3

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Berat Kandili

DİYANET BİLE KENDİ İÇİNDE ÇELİŞEN Bİ KURUM,NABIZA GÖRE ŞERBETMİ VERİYOR....

DİYANET İSLAM ANSİKLOPEDİSİ, KANDİL MADDESİ
Duhân sûresinde (44/3) Kur'an'ın "mü*barek bir gecede" nazil olduğu ifade edilmektedir. İslâm âlimlerinin çoğun*luğuna göre burada işaret edilen ge*ce Berat Gecesi değil, Kadir gecesidir.
Müslüman toplumlar tarafından farklı şekillerde algılanan beş kandil gecesinden Regaib ile Berat'ın kutsallığı kesin olmadığı gibi bu gecelerde ifa edilecek ibadetler hakkında kaynaklarda sahih bilgilere rastlanmamıştır
Dinî hayat süreklilik ve kararlılık isteyen zihnî ve kalbî bir yatkınlıktır.
Yılın birkaç gün veya gecesinde dinî hayatı yaşayıp belli davranışları tekrarlamak dindar olmanın dünyevî ve uhrevî sonuçlarını doğurmaz.
Bu açıdan bakıldığında kandiller münasebetiyle gösterilen faaliyetler doğrudan İslâm'ın bir emir veya tavsiyesi değil çeşitli müslüman toplumların gelenekleri konumundadır.”
İslâm âlimlerinin büyük bir kısmı kandil geceleri kutlanmasının diğer dinlerin tesi*riyle ortaya çıktığını, dolayısıyla bu gecelerde özel bir ibadet yapmanın dinde yeni iba*det ihdası anlamına geleceğini, Resûl-i Ek*rem tarafından genel olarak bid‘atların yasaklanmasının yanı sıra (Buhârî, “Sulh”, 5) cuma günü ve gecesi özel bir ibadet yapılmasının da yasaklandığını (Müslim, “Şıyâm”, 147,148), bu sebeple kandil gecelerinde muayyen ibadetler yap*manın dinen sakıncalı olduğunu belirt*mişlerdir.
(Diyanet İslam Ansiklopedisi, Kandil maddesi)
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla