Konu Başlıkları: imam nikahiyla alakali bir soru
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2013, 09:54   Mesaj No:15

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru

Alıntı:
azamet90 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
selamlar oncelikle Ben Imam nikahi kiydim esimle tartistim ayriligi ima Eden kelimeler kullandim ve o uc kelimeyi solicemi soledim telefonda esim yurt disinda Ben trde ve Telefon gorusmesinde bir anlik sinirden dolayi soyle dedi bi kez dedim bidaha de dedi ikincikez tekrarladim ve kufre dustum ancak benim sinir sorunlarim var asla incitmem ama bagiririm internette arastirdim ve baskasiyla nikah kiymak filan yazio ama Ben icimden demedim iki kez dedim ve sadece kizginlikla yapilan bi bloftu napmam lazim Allah simdiden razi olsun
Öncelikle insanlar gerek nikah konusunu gerekse talak( boşanma) konusunu evlenmeden önce ya da evleneceği sıralarda okuyup, araştırıp öğrenmesi gerekir. Talak ve nikah işinin şakaya gelir yanı yoktur. Her iki durumun da kendine has şartları ve sorumlukları vardır. Bu bilince sahip olmak gerekir. İnsanoğlu evine bir eşya alırken bile en ince ayrıntısına kadar araştırıyor, soruyor ama dini konularda ne Kur'an'a ne de Sünnete bakma ihtiyaçları hissetmiyor maalesef. Bu da bugünkü insanımızın çıkmazı.

Sizin durumunuza gelecek olursak;

İmam nikahı yaptığınızı söylüyorsunuz. Bu nikah toplum tarafından biliniyor mu? yoksa gizli imam nikahı mı yaptırdınız?
Eğer toplum tarafından ya da aileler tarafından biliniyorsa ve toplum da sizi karı-koca olarak görüyorsa mesele olmaz. Ama toplum ve aileler tarafından sizin karı-koca olduğunuz bilinmiyorsa o zaman temel atılırken yanlış yapmış olursunuz. Ayrıca bu durumun gerek aileler arasında gerekse sizin aranızda bir takım problemlere sebebiyet verir.
Sizin bu durumunuz yani nikahın gizliliği ya da aleniliği konusu bir kenara bırakarak, sizin evli durumda olarak talak sözlerini söylemeniz konusuna gelelim:
Sizin sözlerinizden anladığımız kadarıyla eşinizle bir inatlaşmışsınız ve arka arkaya 3 kere talak sözünü "boş ol" demişsiniz. Daha sonrada pişman olmuşsunuz. Talak sözlerini de kızgınlıkla söylediğinizi ifade ediyorsunuz.
Kur'an'a baktığımız zaman talak konusu basit değildir. Namazın rekatları veya namazda yapılacak olanlar ile ilgili ayetlerde ayrıntı bulunmazken, talak ile çok ince ayrıntılar mevcuttur. Bu da Kur'an'a göre boşanmak isteyen kimselerin dikkatli ve talak konusunda hassas olması gerektiğini ortaya koyuyor. Cahiliyye zamanında hemen bir kaç sözle boşama yapılıyor ve kadın bir çok haktan mahrum ediliyordu. İslam bunun önüne engeller koyuyor ve talakın şartlarını zorlaştırıyor ki kadının hukukunu gözetiyor, paçavra gibi atılmasını engelliyor.
Kızgınlıkla yapılan 3 talakın 1 talak sayıldığı İslam Alimleri tarafından söylenmektedir.Sizin durumuzda 1 talak gerçekleşmiş sayılır. Yeniden nikah kıyabilirsiniz. Ama kadın sizinle tekrar evlenmek istemezse yapacağınız bir şey yoktur. Eşinizde sizinle birleşmek isterse bir sorun olmaz. Ama yeniden nikah kıydığınızda gerek siz gerekse eşiniz İslamı, Kur'an ve Sünneti iyice öğrenmeye çalışınız, ve amellerinizi düzeltiniz. Allah'ın razı olacağı kullardan olmaya gayret edin.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla