Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Temmuz 2013, 23:56   Mesaj No:638

layezal

layezal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:layezal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25135
Üyelik T.: 27 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 5
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü

Baharda yapılacak Yeterlilik Sınavında Diyanet, İlahiyat ve İHL mezunlarına ayrı soru olacak!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir Tv konuşmasında, Yeterlik Sınavında İlahiyat ve İHL mezunlarına ayrı soru olacağını! İfade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının yeterlilik sınavıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Bozdağ, bu konuda bir çalışma başlatılacağını bildirdi.
...
Soruların okul müfredatıyla uyumlu, mezun olunan okula uygun olması gerektiğini belirten Bozdağ, “Önümüzdeki sınavlarda imam hatip mezunlarıyla ilahiyat mezunlarına sorulacak sorular ayrı olacak ve müfredata uygun olacak, hangi meslekse o meslekle alakalı olacak" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bir kaç önce sınav yönetmenliğini değiştirerek Yeterlik Sözlü sınavlarını kaldırmış idi. Yeni Yeterlik Sınav Sisteminde soru dağılımları da farklı olacak

Baharda yapılacak Yeterlilik Sınavında ve sonraki dönemlerde yeterlik yazılı sınavı tamamen kalkacak ve yerine KPSS ayarı gelecek. Diyanet Sınavları Milli Eğitim değil de ÖSYM yaptığında ise 2 yılda bir yapılan KPSS sınavına " Diyanet Yeterlik Bölümü" hanesi eklenecek.
Alıntı ile Cevapla