Konu Başlıkları: Çocuklar ve Ramazan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Temmuz 2013, 11:30   Mesaj No:2

suhtem

Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Standart Cevap: Çocuklar ve Ramazan

ORUÇ TUTAN ÇOCUĞUN YEME BOZUKLUĞU GİDERİLEBİLİR..
Çocukların kişilik gelişimine olumlu katkı sağlayan oruç, erken yaş dönemlerinde görülen bazı problemlere de iyi geliyor. Küçük yaşta ortaya çıkan sorunlardan biri olan yeme bozukluklarının oruç vesilesiyle giderilebileceğini söyleyen psikolog Leyla Arslan,
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Bazı çocuklar acıkmayı ve yemek yemeyi unutabiliyor. Aile böyle sorunu olan bir çocuğa sahipse Ramazan içinde dikkatli davranarak çocuğa yemek düzeni sağlayabilir. Düzenli saatlerde yemek yemeye alışan çocuk, yeme bozukluğunu atlatabilir.” ifadelerini kullanıyor.
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Beşer,çocukların oruç tutmaları konusunda ergenlik çağına gelmeden oruca alıştırılmalarının önemine değiniyor. Beşer, “Çocuklar bu yaşlarda oruç tutmakla mükellef değil, ancak aileler çocukları oruca alıştırmakla mükelleftirler.” değerlendirmesini yapıyor. “Çocuğun daha sonra oruç tutmakta zorlanmaması için en geç dokuz on yaşlarında oruca yavaş yavaş başlatılması gerekir.” diyen Beşer, “Çocuklara oruç tutturup iftarın güzelliğini tattırmakta fayda var.
Hadis-i kutside Allah, ‘Ademoğlunun her ameli kendisi içindir, oruç ise benim içindir. Onun karşılığını ben veririm.’ diyor. Dolayısıyla çocuğun yaptığı bazı ibadetlerin sevabı annesi-babası için olabilir, ancak tuttuğu orucun sevabı çocuğun kendisi içindir.” şeklinde konuşuyor. Beşer, oruçla kazanılan bu duygunun çocuklukta Allah ile güçlü bir kulluk irtibatı kurmak adına önemine vurgu yapıyor..
alıntı
__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla