Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ağustos 2013, 16:19   Mesaj No:2

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4533
Beğendi:6129
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: İşten Dönüşte Güleryüzüne İhtiyacım Var!

Her fırsatta gündeme gelmesi gereken bir konudur.Kadının bazı şeyleri kendine prensib edinmesi lazım.Öyleki çocuklarınada öğretmesi lazım babaları eve gelince onu nasıl karşılayacaklarını baba eve gelir gelmez baba ben şunu istiyorum bunu istiyorum gibi lafızlarla babanın üzerine gidilmeyeceğini öğretmemiz lazım.Biz kadınlara gerçekden büyük görevler düşüyor... babanın görevlerinide hafife almıyalım...Bir güleryüz sıcak bir sofra çok zor olmasa gerek.!


Adamın biri Resulullah (s.a.a)’in yanına gelerek şöyle dedi: Hanımım ben eve girdiğimde beni karşılar ve evden çıktığımda da beni uğurlar. Beni üzgün gördüğünde: “Neden üzgünsün?” der, Eğer evin masraflarından dolayı üzgün isen şüphesiz onu başkası (Allah-u Teala) üzerine almıştır. Ama ahiret için üzgün isen Allah üzüntünü daha da artırsın (yani ahireti daha fazla düşünmeni sağlasın)”.

Bunun üzerine Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu: “Allah’ın yeryüzünde görevlileri vardır. Bu kadın da onlardan biridir. O (bu işleriyle) bir şehit sevabının yarısını kazanmıştır.”


Vesailu’ş-Şia, c: 14, s. 19.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla