Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2013, 10:21   Mesaj No:1

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:40
Mesaj : 3.155
Konular: 1383
Beğenildi:177
Beğendi:17
Takdirleri:285
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Darbe Geliyor Tedbir Alın../ İşte Fidan'ın önerileri..

Darbe Geliyor Tedbir Alın../ İşte Fidan'ın önerileri..

Darbe Geliyor Tedbir Alın.



23 Ağustos 2013 Cuma 09:50


Kahire'ye giden MİT Müsteşarı Fidan, Mursi'ye “Bölgede hareketlenme var. Bu hareketliliğin, iktidarınız aleyhine dönüşmemesi için tedbirlerinizi alın” dedi.


DARBEDEN 15 GÜN ÖNCE MURSİ - FİDAN GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI
STAR, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi arasında, darbeden yaklaşık 15 gün önce gerçekleşen görüşmenin perde arkasına ulaştı. Fidan, Kahire'de Mursi'yi, “Bölgede bir hareketlenme var. Dikkatli olup, tedbirinizi alın” diye uyarırken, siyasi ve ekonomik tavsiyelerde bulundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önceki gün 24'e, “Mısır'da darbe gerçekleşmeden 10-15 gün önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Mursi ile görüştü” şeklinde açıkladığı görüşmenin ayrıntıları belli oldu. Arap Baharı yaşayan ülkelerdeki demokratikleşme sürecini dikkatle inceleyen Ankara, gerek Mısır içinde bazı aktörlerin, Mursi'ye karşı bir darbe planı içinde olduğu; bu plana da bölgesel ve uluslarası destek aradığı yönünde güçlü bir izlenime ulaştı.

Haziran'ın sonunda gitti

Bunun üzerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan, kendisine verilen talimat üzerine Haziran ayının sonunda Kahire'ye giderek, Mursi ve İhvan hareketinin liderleriyle bir görüştü. Görüşmede Fidan, Mursi'ye, “Bölgede bir hareketlenme var. Bu hareketlenmenin, sizin iktidarınız aleyhine bir hareke dönüşmemesi için gerekli adımları atın, tedbirlerinizi alın” uyarısını yaptı. Fidan, Mısır'ın tarihinde demokratik seçimle iktidara gelen ilk Devlet Başkanı Mursi'nin, meşruiyetini kuvvetlendirmesi için şu önerileri de masaya getirdi:

İşte Fidan'ın önerileri

-34 Bakanlığın, 25 koltuğunda İhvan dışındaki partilerden temsilciler oturuyor. Meşruiyeti kuvvetlendirmek için halk içinde de kucaklayıcı olun. Siyasi parti temsilcileriyle istişarelerinizi artırın.

-Dış dünya ile irtibatınızı koparmayın. Türkiye ile yakın ilişkilerin devamını arzuladığınızı biliyoruz. Aynı arzudayız. Ancak ilk resmi ziyaretlerinizi ABD, İran gibi ülkelere yapın.

-Ekonominizi düzeltecek girişimlerde bulunun. Mısır halkının hayat standardında, olumlu yönde farklılıklar oluşturun. Ekonomik darboğazı aşmak için turizme odaklanabilirsiniz.

-Çevre temizliğini önemseyin. Kahire'nin çöplerinden kurtulması için biz de destek olalım, hijyen için 150 çöp kamyonunu gönderiyoruz.

-Devlet deneyimi için bürokratlarınızı Türkiye'ye eğitime gönderebilirsiniz.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 260 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2705 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2226 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2946 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2553 23 Kasım 2016 11:10