Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar > Batı Avrupa Aöf Dökümanları > 2.Sınıf

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  21 Mart 2017 (18:34), Konuya Son Cevap : 21 Mart 2017 (18:34). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Mart 2017, 18:34   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.527
Konular: 1144
Beğenildi:4355
Beğendi:3686
Takdirleri:13635
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart BAP TÜRK DİLİ II Bahar Dönemi Ara Sınavı 2015

BAP TÜRK DİLİ II Bahar Dönemi Ara Sınavı 2015

1. Bir veya birkaç olayı konu edinen yazılım anlatım türlerinde kullanılır.Olaylar,gerçekleşme anına ve sebep sonuç olayı konu edinen yazılı türlerinde kullanılır.Olaylar gerçekleşme anına ve sebep-sonuç ilişkisine göre yazı içerisinde hangi şıkta değerlendirilir?

1. Tarihe dayalı plan
b. Genel plan
c. Nazım plan
d. Olaya dayalı plan
e. Stratejik plan


2.Aşağıdakilerden hangisi paragrafda düşünceyi geliştirmede yararlanabilecek anlatım biçimlerinden biridir?

a. Örneklendirme
b. Sorgulama
c. Araştırma
d. İnceleme
e. Tartışma


3. Kompozisyonun başlığı ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

a. Ana düşünceyle ilgili olmalıdır
b.Başarılı kompozisyon yazarları başlığı belirledikten sonra yazılarını yazmaya başlarlar
c. Yazının tamamıyla uyum içerisinde olmalıdır
d. Kompozisyonun bölümleri arasındadır
e. Konuyu kısaca tanıtır

4. Kompozisyonda ''konu''nun tanımı hangisidir?

a. Konuşmada eserde yazıda ele alınan düşünce,olay veya durumdur
b. Genel yargılardan,ilkelerden özel yargılara, ilkelere ulaşmadır
c. Özel olay ve durumlardan genel yargılar elde etmedir
d. Yazarın iletmek istediği düşünceyi destekleyen düşüncedir
e. Yazarın bir bilgiyi, bir düşünceyi sorgulaması sonucu ortaya çıkan yanıttır


5. Dil becerisini geliştiren en önemli etkinlik hangisidir?

a. Dinleme
b. Yazma
c. Konuşma
d. Okuma
e. Anlama


6. Hangisinde tırnak işaretinin diğerlerinden farklıdır?

a. ''Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol '' dememiş miydi Mevlana
b. Dün akşam konuştuğumuz olayı sadece ''Le Figaro '' gazetesinde görmüş
c. ''Eylül'' Türk edebiyatındaki başarılı ilk psikolojik romandır
d. Bu önemli makale ilk kez ''Yedi İklim'' dergisinde yayımlanmıştı
e. ''Vadideki Zambak'' beni en çok etkileyen yapıtlardan biridir

7. Bilimsel yazılarda verilen bilgiden şüphe edildiğinde noktalama işaretlerinden hangisi kullanılır?

a. (!)
b. ( : )
c. (,)
d. (?)
e. (!!!)


8. Cümlelerin hangisinde virgülün kullanımı yanlıştır?

a. Ulusunu ,yurdunu sevdiği gibi insanları da severdi
b. İtanbul ,gözümde öyle tütmeye başladı ki...
c. Uzun, uzun bir yoldan geçerken annemi hatırladım
d. Ali, tüm geceyi uykusuz geçirmişti
e. Dükkan sahibi ,şekeri kağıda sarıp çocuğun eline verdi


9. Büyük rakamların okunuşunu kolaylaştırmak,rakamları basamaklara ayırmak için kullanılan noktalama işareti hangisidir?

a. Üç nokta
b. Nokta
c. Noktalı virgül
d. Kısa çizgi
e. Uzun çizgi


10. İki nokta ( : ) işaretinin kullanımı ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

a. Virgülle ayrılmış örnekleri farklı örneklerden ayırmak için konur
b. Cümleyle ilgili verilecek örneklerden önce kullanılır
c. Cümleden sonra cümle ile ilgili yapılacak açıklamadan önce kullanılır
d. Genel ağ adreslerinde kullanılır
e. Matematikte bölme işlemi işareti olarak kullanılır


11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin yazımı ile ilgili yazım yanlışı vardır?

a.Herzaman olduğu gibi Çerçi Bekir'in yeri göğü inleten sesiyle uyandım
b. Kınalıtepe'den köyü bu saatte seyretmek de bir başka oluyor
c. Kuzular önde, köpeğim Karagöz yanımda tepeye doğru çıktık
d. Uzunca bir süreden sonra Prof.Dr. Mehmet bey bizi far etti
e. Kağıdın icadı Çinlileri dünyanın en gelişmiş kültürünün sahibi yaptı


12. Aitlik eki olan ''ki '' kendinden önceki kelimeye bitişik yazılır ve ünlü uyumuna uymaz. Bağlama işlevindeki ''ki'' ayrı yazılır?
Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdaki ''ki'' lerden hangisinin yazımı yanlıştır?

a. Elimizdeki imkanları kullanmalıyız
b. Onlar unutacak,biz söyleyeceğiz ki cümle alem duysun
c. Derlerki binlerce işçi çalışmış bu köşkün yapımında
d. Senden önce gelebilmem mümkün değil ki
e. Seninkini yerinde bulamadım


13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü düşmesine uğrayan bir sözcük vardır?

a. Hayatta varlık içinde yokluk çeken insanlar var
b. Teşekkür ,ruhdan gelen bir sorumluluk duygusudur
c. Oğluna olan hasreti günden güne artıyordu.
d. Bir hatayı düzeltme insanlara ait en güzel meziyettir
e. Yeni kitaplar gelince eskilerini raflardan çıkardılar


14. Aşağıdaki sözcüklerin hangisinde düzeltme işaretinin yazıı yanlıştır?

a. Hakkâri
b. Kâmil
c. Sukûn
d. Mahkûm
e. Ancâk


15. Aşağıdakilerden hangilerine fıkra yazımında dikkat edilmelidir?

I. Güncel bir konu seçilmelidir
II. Konu ilgi çekici olmalıdır
III. Ele alınan düşünce ayrıntıya inmeden yalın ve etkili bir dille yazılmalıdır

a. Yalnız I
b. Yalnız III
c. I ve II
d. II ve III
e. I , II ve III


16. Hangisi eleştiri türlerinden biri değildir?

a. Sanatçıya dönük
b. Türe dönük
c. Yapıta dönük
d. Okura dönük
e. Topluma dönük


17. (I) Deneme herhangi bir konuda yazılabilir.
(II) Yazar belli belli bir düşünceyi benimsetmeye çalışmaz.
(III) Ele alınan konu yazarın kişisel görüşlerinden beslenir ve samimi bir üslupla kâğıda dökülür
(IV) Anlatımda öznellik egemendir
(V) Denemenin Türk edebiyatındaki örneklerini Sait Faik vermiştir

Yukarıdaki parçada numaralı cümlelerin hangisinde deneme ile ilgili bilgi yanlışı vardır?

a. I
b. II
c. III
d. IV
e. V


18. Gezi yazısı ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

a. İlk örnekleri 14. yüzyılda Marko Polo ve İbni Batuta tarafından verilir
b. Yazarlar tarafından gözlem ön planda tutulur
c. Betimleyici ve öyküleyici anlatım açıklayıcı anlatımdan da yararlanılabilir
d. Türk edebiyatında Sefaretnameler gezi yazısı sınıfında değerlendirilir
e. Yazarların izlenimlerinde nesnellik , gözlemlerinde ise öznellik durumları karşımıza çıkar



19. Türk edebiyatında Batılı anlamda düşünce yazılarının ortaya çıktığı dönem hangisidir?

a. Divan edebiyatı
b. Tanzimat edebiyatı
c. Halk edebiyatı
d. Servet-i Funün edebiyatı
e. Cumhuriyet edebiyatı


20. Hangisi Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatında eleştirinin bir tür olmasında etkili olmuş yazarlardan birisidir?

a. Refik Halit Karay
b. Reşat Nuri Güntekin
c. Nurullah Ataç
d. Tahsin Banguoğlu
e. Ahmet Haşim






Cevaplar


1. d
2. a
3. b
4. a
5. d
6. a
7. d
8. c
9. b
10. a
11. d
12. c
13. c
14. e
15. e
16. b
17. e
18. e
19. b
20. c
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gazete Manşetleri-Gündem Esma_Nur 6 265 10 Aralık 2020 11:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 303 08 Aralık 2020 17:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 147 08 Aralık 2020 16:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 136 08 Aralık 2020 11:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 155 04 Aralık 2020 12:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
BAP TÜRK DİLİ-2 2016 Bahar Dönem Sonu Sınavı Mihrinaz 2.Sınıf 0 17 Ocak 2017 06:45
Türk İslam Edebiyatı 2015 Bahar Ara Dönemi ''BATI AVRUPA'' sorular ve Cevapları nurşen35 1.Sınıf 0 18 Aralık 2016 11:09
TÜRK İSLAM EDEBİYATI-2015-16 bahar d. son sınavı alperkara Türk İslam Edebiyatı 0 08 Haziran 2016 00:36
TÜRK İSLAM EDEBİYATI-2015-16 bahar d. ara sınavı alperkara Türk İslam Edebiyatı 0 20 Nisan 2016 18:15
Türk İslam Edebiyatı 2015 Bahar Ara Sınav ve Dönem Sonu Sınavı nurşen35 Türk İslam Edebiyatı 7 29 Şubat 2016 22:30

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb   Medineweb   Medineweb   Medineweb   www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288