Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Kasım 2013, 23:59   Mesaj No:7

Uyarıcı

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Uyarıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 32986
Üyelik T.: 01 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 29
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: GÜNCEL MANASIYLA[Lailahe illAllah] VE MANASI

konu çok hassas ve islam tarihi boyunca da ittifak sağlanamamıştır.özellikle emevi saltanatı ile başlayan bunalım siyasi fıkhi mezheplerin doğmasına sebeb olmuştur.
kebire(büyük günah işleyenin imani durumu),halkul kuran,kader,iman amel ilişkisi gibi konuların etrafında hariciler,mutezililer,murcie,kaderiye,cehmiye,sele fiye vs vs gibi guruplar gürültüler....
yukarıda verilmek istenen mesaja bakacak olursak bu gurupların düşüncesine göre bu makaleye verilmesi gereken cevap;

abdulmelikten-

Siz anladığım kadarıyla yukarıdaki makaleyi anlamadan cevap yazmışsınız.Yukarıdaki yazının büyük günah işlemeyle ne alakası vardır bunu açıklarmısınız.

Birde bazı fırkaların isimlerini zikr ettiğinize göre bu fırkaların akideleri hususundada herhalde bilgi sahibisiniz en azından öyle gözüküyor.O zaman yukarıdaki makalaeyi iman amel ilişkisi üzerine değil çünkü o yazının bu konuylada alakası yok o zaman o makalenin anlatmak istediği tevhidi bozan şirk ve küfür kavramlarını yine o fırkaların akidelerine göre açıklarmısınız.

Çünkü o makalede vurgulanmak istenen helal ve haram meselelerindeki büyük şirk ve büyük küfür kavramlarıdır.Bunların üzerinde tarih boyunca hangi alimler ihtilaf etmişlerdir lütfen bunuda açıklayın.Eğer buna ilminiz yetiyorsa.Buyrun sizi dinliyoruz.

şimdi gelelim yukarıdaki makaleye ve verilmek istenen mesaja.prensip olarak doğru olsa da sunuş olarak haricilerin kafasını yansıtmaktadır.yukarıdaki makalenin ana temasını kabul edersek yer yüzünde makaleyı yazan dışında müslüman kamlıyacaktır.
abdulmelikten-


Yeryüzünde müslüman kalıp kalmaması sizi neden bu kadar ilgilendiriyor.Hangi islam alimi sizin gibi böyle bir meseleye yaklaşım göstermiştir.Bir kaç alim ismi verebilirmisiniz.
İlim ehline düşen şey neyin helal neyin haram neyin şirk neyik tevhid olduğunu avama anlatmaktır.Yoksa nufus müdürlüğü yapmak olmasa gerek.Bilmiyorum yanılıyormuyum.

dikkat et yalnışlık var demiyorum.amaç hedef niyet sakat diyorum.amaç tekfir ise hz ali bile tekfir edilmiştir dikkatini çekerim.yani bir insanı tekfir etmek için malzeme kıtlığı yok.yeterki tekfir etmek istesin..
abdulmelikten-


Bakın bence siz yukarıdaki makaleyi bir daha okuyun çünkü o makaleyi iyicene anlamamışsınız.Bu sebeple hep yanlış cümleler kullanmışsınız.O makalenin tekfirle haricilerle ne alakası vardır.Tüm ehli-sünnet alimlerinin üzerinde ittiafak ettiği bir konuyu işlemiştir.O makalenin ana teması bazı söz ve amellerin tevhidi bozduğudur.

ikincisi ise bu konu çok bayattır.1400 yıldır pişirilp getirildi önümüze ama hiç bir zamanda pişmedi.insanlar hep pişsin de yiyelim artık dedi durdu.oysaki pişiyor ha bekle pişecek dedikleri yemek değil,bir kova su ve içinde taşlar kaynatıldı.
abdulmelikten-


O zaman sizin taze olanı anlatmanız gerekir size göre taze olan nedir.Tevhid ve şirk mücadelesi Hz.Adem a.s döneminden bu yana devam etmektedir.Sizce bayat olan bumu.Din bir sebze veya meyvemi ki bayat veya taze olsun.Bence din konusunda biri eğer kendine müslüman diyorsa asla böyle cümleler kurmamalıdır.

Doksan yıldır hilafet kaldırılmış ve bu sakat düşünce yeryüzüne hakim olmuştur.Asıl bayat olan bu düşüncedir.Acı olan nedir biliyormusunuz Ne zaman bir müslüman çıkıp ey insanlar biz Allah’ın adaletiyle (Şeriatiyle) idare edilmek istiyoruz dediğinde hemen kendisini bu dinde alim dindar hoca olarak vasf eden birileri bunların karşısına çıkıp bunlara her türlü yaftayı yakıştırıyorlar.

Allah’ın şeriatiyle yönetilmek istemek laiklerin zoruna gitmediği kadar bu kesimin zoruna gidiyor.Maalesef durum bu.

Allah size hidayet nasip etsin başkada ne diyebilinirki.

Bak yukarıdaki makalenin sahibi ne demiş

Allah içkiyi haram kılmıştır. Bir kişi çıkar da içkinin satışını serbest bırakır, buna izin verir ve içki içilmesi, satılması serbesttir diye bir kanun çıkarırsa, bu kişi "içki helaldir" demese bile kendisini ilah olarak ilan etmiş ve tağut olmuş olur. Velev ki müslüman olduğunu iddia etmiş olsun sonuç değişmez.

Sayın abdülmelik size düşen şey iddianızı delillendirmenizdir.Bu cümlelerdeki düşünce hangi alimler arasında ihtilaflıdır.Cevabınızı bekliyoruz biiznillah.veselam.
Alıntı ile Cevapla