Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2013, 08:11   Mesaj No:19

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: GÜNCEL MANASIYLA[Lailahe illAllah] VE MANASI

Bu cevabın konumuzla alakasını kuramadım.Hem konumuzla alakası olmayan bir cevap hemde açıklamaya çalıştığım gibi günahı kebai’r le alakalı bir günahı işleyen kişiyi ebedi cehennemlik olarak saymak.

Sizin ilk yazdığınız yazınızla buradaki cümlelerinizi yan yana koyduğumuzda ısrarla tenkit ettiğiniz hariciler konumuna kendinizi düşürmüş olmuyor musunuz? Kendi kendinize harici damgası vurmuş olmuyormusunuz?
uyarıcı'dan alıntı...

bunu ben demiyorum haricilerde demiyor.Bizzat kuran diyor."Kim bir mü'mini kasdi olarak öldürürse, o kimsenin cezası Cehennem'de (ebedi) kalmaktır!.." (Nisa, 93)

soruyorum sana şimdi.hucr'un ve ebubekri sıddıkın oğlunun suçu ne idi?zinamı hırsızlıkmı kıssas cezasımı ne? bu ashabları öldüren islam devlet başkanı! üstelik hadi öldürdün.abdurrahmanı ölü leş eşeğin karnına yerleştirip yakmak da ne ile izah edeceksin ? hz aliye 70 yıl kürsüde hutbede camide cumada lanet okutulması usuli dinmi furui din mi?

devam edelim...

Eğer bu yaklaşımınız doğru olursa peki Hz.Musa a.s mın durumu ne olacak ya Nebi Hz.Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-’in durumu ne olacak. Hz.Musa a.s haksız yere cana kıydı öyle değil mi? Bu düşüncenin batıl olduğuna dair yüzlerce delil bulunabilir.

demişsiniz...

hz Musa hataen öldürdü diyor mufesirler.hem hz musa adam öldürdüğünde peygamber filan da değildi.üstelik Musa şeriatında haram olup bizde helal olan,onda helal olup bizde haram olan unsurlar var.yani hz musa şeriatı bizi bağlamaz.örneğin hz Musa'da evlilerin zinası recm iken Bizim hukukta tazirdir.
Resulullah cihadda harbde adam öldürdü.
Komik olmayalım.

devam edelim...

1-Size Aslud-din nedir diye sorumştum. demişsiniz.bu soruyu öğrencisini sözlüye kaldıran bir öğretmen tavrıyla sormanız tebessümlük...

asluddin yada usuliddin dediğimiz amentu ile formule edilmiş usüli sittedir(imanın 6 şartı).yani itikadın/akaidin/kelamın diğer adıdır.ehli sünnete göre bu alanda itirazın zerresi mürted yapar.bu alan dokunulmaz itiraz edilmezdir.

2- Sözü geçen devletlerin anayasalarının hangi maddesi İslam dinine aykırıdır demiştim.

bende dedim ki islam devletlerinin yönetimi padişahın iki dudağı arasında olan keyfiyetin/sorumsuzluğun/hevanın/hevesin/öfkenin/ısırganlığın/intikamın cirit attığı bir yönetim.emevi abbasi osmanlılarda size onlarca islamın aslına furruna ters vesikalar tarihe gizli değildir.

devam ederiz inşaAllah.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla