Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Kasım 2013, 23:30   Mesaj No:31

hiranur86

Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Elbette Kuran emir ve yasakları sadece bunlar değildir.
Burada Kadın için temel şeylerden bahsedilmiş.
Mümin hanımlara,''Namaz ve oruç''tan , iffet ( Ki çok açılımlı bir meseledir.Tesettür,namus,fitnecilikten uzak olması,sırları ifşa etmemek,dedikodu meselesi bile -başkasının ırzına ,masumluğuna dil uzatmamak -iffet )dairesi içinde kalır. Müslüman ve muttaki eşine itaat de bir çok meseleyi içinde barındırır. Bu hadisi şerifin esbab-ı vurudunu ( söylenme sebebini ) bilmiyorum ama eşine itatsizlikle ilgili olmalı..Asıl vurgulanmak istenen eşine itaat konusu olmalı...

Rasululah efendimiz ;Bu dört temel şeyi yapabilen itatkar bir kadın modeli çizmiştir .

Sorunun cevabı çok uzun,Çünkü annenin görevleri,evladın anababasına görevleri,komşulara görevlerimiz,misafirlere karşı görevlerimiz,alimlere karşı görevlerimiz,akrabalara karşı görevlerimiz....biliyorsunuz ki bunlar bir kitap konusudur.Kitaplarda çok güzel faydalı bilgiler vardır.Bu sitede de bu konuda bilgiler mevcut...




Hayatımızda şirk unsuruna gelince;
 
İnsanın nefsinde ,kendini cehenneme götüren 12 sıfat vardır ki birincisi ''ŞİRK''tir. (Diğerleri KÜFÜR,Gaflet,kibir, hırs,cimrilik ,şehvet, öfke, hased, yalan, Kin, cehalet.)



O, öyle bir Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir Tanrı yoktur. O, mâlik ve sahiptir, münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah puta tapanların ortak koştukları şeylerden münezzehtir (Haşr suresi /23)

Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında dilediğini bağışlar. Allah'a ortak koşan, muhakkak ki, derin bir sapıklığa düşmüştür. (Nisa/116)



O halde birinci vazife imanımız itikadımız sağlam olacak ki diğer ibadetlerin bir manası olsun. Şirkten kaçmak içinde, ''Nasıl bir Allah'a inanmalıyım?''bilmek gerekir.Bunun için benim tavsiyem yine ,itikat kitapları olacaktır.Mesela,Ömer nesefinin ''AKAİD'' kitabı,İmam Hanefinin,''Fıkh-ı Ekber''i ni ; ben ehli Sünnet vel cemaatim diyen herkes okumalıdır.



İnsanın kendine gelen bilgileri bir mihenke vurması için bir ölçüsü olması gerekir.O ölçüye göre yeni bilgilerin hepsini iyi ya da kötü diye ayırd edebilir.Yanlış mı doğru mu bilebilir.O ölçüler de bir mezhep imamını taklitten geçer.Eğer öyle olmazsa Kurana bakıp her ayeti kafasına göre yorumlayan olur ki;Yüzlerce din ortaya çıkar.(Bugün bu duruma doğru koşmaktayız).

-----Mesela adamın biri namaz Kuranda yok ,Kuran da olan kelime Salattır ve dua demektir.Günde 3 vakit dua ettik mi tamamdır diyor..---



Biz Mezhep imamlarına uyarız.


Onların ;selefilerin, tekfircilerin, mezhep imamlarını Şirkle ithamları ;heva heveslerine uymalarından başka bir şey değildir.



Şirk nedir?Bizim için ne gibi bir tehlike var?



Şirk bir insanı -hayvanı ,putu- İlah kabul etmekle olur.Allahın eşi,ortağı olduğuna inananlar ,oğlu ,kızı ,hanımı olduğunu (HAŞA) sananlar hep şirk içindedir. Allahu Teala ile birlikte onun gibi Kadir bir varlığa inananlar da öyle..


Hristiyanlar üç tanrıya inanırlar.---Şirkin alası bunlardadır.---

Aslında onlarla tartışmalarda ,onların bu konuda çok bocalama içinde olduklarını görüyoruz. İhlas suresi gibi bir sureyi Kuran'da bize gönderen ,Allah'a binlerce kere hamdolsun.Allahın üç olduğunu söyleyen Hristiyanlara karşı ,İhlas suresi muhteşem bir delildir. Aslında Allahın '' BİR'' olmasını çok mantıklı bulan Hristiyanlar ,gerçeği bildikleri halde ,inatlarından'' -Evet Allah birdir'' diyemiyorlar .Buna şahit oluyoruz..



Yardım kuruluşlarının ,adını duymadığımız ülkelere gittiklerinde ,hala yılana bile tapan insanların olduğunu duyuyor,hayret ediyoruz.Özellikle Çin ve Hindistanda 1000 çeşit tanrı görebilirsiniz.Yaz tanrısı, kış tanrısı,deniz tanrısı vs....

Müslümanların farkında olmadan yaptıkları gizli şirkler de var;

İbadetlerini başkaları görsün diye yapanlar (1),namazlarını yalnızken çabuk çabuk kıldığı halde başkasının yanında özene bezene kılanlar(2),İbadetlerde riya yapanlar (3)
1.Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurdu:
"Gösteriş (riya) yaparak namaz kılan, gösteriş yaparak oruç tutan ve gösteriş yaparak sadaka veren, Allah'a şirk koşmuştur."
2. "(Sizin için daha korkunç şey,) gizli şirk(tir) ki: Adamın namaza durup da gördüğü bir başka adamın (kendisine) bakmasından dolayı namazını güzelleştirmesidir." buyurdu.
3.Riyanın azı bile şirktir.(sünen)



Bir de halkın ''ilaç içtim başımın ağrısı geçti.Patron maaşıma zam yaptı,rızkım çoğaldı.Doktor hastayı yaşattı .Doktor hastayı iyileştirdi.''Gibi Avamın sözleri vardır ki ;bunlar bazıları için (Havas)Şirk olur .Avam için olmayabilir.
********
Tarikat ve Tasavvuf erbabı Müşrik midirler.?
Şirk;Mutasavvıfların ,-----nefsi emmaredeki mezmum (kötülenmiş)-----kaçtıkları sıfatların birincisidir. Heyhat önünde duran (yüzlerce ) merdivenleri nasıl çıkacaktır ki bu ilkini çıkmadan!!!
Kaçmakta olduğu şeyin birincisi inancına ve Amellerine ŞiRK karıştırmaktır..

Mutasavvıfın amacı takvayı yaşamaktan başka birşey değildir.öyle olmalıdır.

Kuranda zahiri ameller olduğu gibi,namaz ,oruç,zekat ,kurban,kimsenin göremediği Şirk,Küfür,riya ,ucüb,hased,kin gibi nehiyler de vardır.

Mutasavvufların amacı Kalplerini tertemiz yaparak taklidi imandan tahkiki imana geçmeye çalışmaktır.Bunu yaparken bir öğretmenleri vardır ki;Mürşiddir.

Nefsini tertemiz yapan muhakkak ki umduğuna ermiştir. Onu alabildiğince günahla örten ise, elbette ki büyük bir ziyana uğramıştır"(Şems: 91/9-10)


Peki neden en sakındıkları şeyle itham olunuyorlar? Mutasavvıflardan sapıklar yok mudur? Ne yazık ki Çoktur.İlim sahibi olmadan ,tekkelere gelenler ,itikat eksikleri varken ,amel olmadığı halde ,tasavvufa girerek yanlış inanç ve amellerde olanlar ;Tasavvuf düşmanlarının ekmeklerine yağ sürmüşlerdir.


Mürşit olmadığı halde mürşidim diyerek,Mehdiyim diyerek halkı kandıranlar da çoktur.

Önemli olan hakiki icazetli Mürşidi bulmaktır.
Tasavvufu yanlış tatbik edenlere bakarak,tasavvuf hakkında yanlış fikirler edinmek doğru değildir..Tasavvufun ne olduğunu anlamak için gerçek tasavvuf nedir ilk önce onu öğrenmek lazım.


Düşünün ki İslama biri girmek istiyor.İlk önce ihtilaflı meseleleri öğreniyor.(Nitekim İranlı biri ''İslamı öğrenmek istiyorum'' diyen bir Almana ,şia ve sünni ihtilaf ve kavgaları anlatmış ;gayri Müslim şöyle demiştir.

-he ,yani Müslümanlar arasında hep kavga !var öyle mi? ve çekip gitmiştir.)

Bu Gayri Müslimin sağlıklı sonuca ulaşması İslam Nimetine kavuşması imkansız görünüyor değil mi?


Hristiyanların İslam hakkında iftira ve hezeyanlarını duyan bir kişi de ;İslam nimetinden mahrum kalır kardeşim.

Tasavvufla ilgili bilgi edinmek isteyen kişi için de aynı şey ; İlk önce Tasavvufu hakiki bir kitaptan öğrenmesi gerekir ki ,tartışmalar da sağlıklı bir fikir edinsin.
*******
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla