Konu Başlıkları: Tekfircilere İthaftır
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2013, 12:11   Mesaj No:21

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfircilere İthaftır

“Müslüman kardeşine kafir diyen ya doğru söylemiştir veya yalan söylemiştir. Doğru söylemişse tekfir ettiği şahıs kafir olur. Eğer yalan söylemişse müslaman olan kardeşini tekfir ettiğinden, küfür kendine döner ve kendisi kafir olur.” (Lisanü’l Arab İbn-i Manzur) C: 5, Sh: 146, Beyrut/1955)

Ben müslümanım demek başka bir şeydir müslüman olmak başka birşeydir,yoksa hüseyin ra nı şehid eddiren yezidde ben müslümanım ve müslümanların halifesiyim,ve bu tür geçmiştende bu günde örnekler vermek çoktur,müçtehid olan meshep imamlarının sürgün,hapis,işkenceleri hep BENDE MÜSLÜMAIN DİYEN HALİFELER VE ASKERLERİ TARAFINDAN YAPILMIŞ,ve bu gün suriyede kadın çocuk,yaşlı,genç demeden onlara tecavuz eden öldüren ESAD da ben müslümanım,hatta namazda kılıyor camilerde,diğer hasan nasrallah ve kendine hizbullah ,Allahın hizbi,taraftarı denen orduları,bu tür durumlarda yardımlaşıyorlar,EĞER SİZİN YUKARDA VERDİĞİNİZ HADİSE SAKAT Bİ DELİLSİZ MESNETSİZ BAKILIRSA HER MÜSLÜMANIM DİYENE KARDEŞ DER VE İMAN İLE KÜFRÜ,ŞİRKİ KARIŞTIRIRSINIZ VE SAĞLIKLI Bİ İSLAM ANLAYIŞIDA, İMANDA OLMAZ

Yukardaki hadis,müslümanlığı şeri delillerle ortaya konmuş ve islam toplumu içindeki müslümanlar arasında geçerlidir,yoksa küfür şirk toplumundaki ise farklı bi şeri delil geçerli ve toplumun içinde müslümanlığına şahid olunmayan kişi müslüman kabul edilmez,bu tanımadıkları için geçerlidir .

Allah rasulu bunu müslüman toplumu içinde söylemiştir yoksa müslüman ve şirkin birlikte yaşandığı HAK VE BATILIN BİRLİKTE OLDUĞU TOLUMLARDA KİŞİNİN YAŞANTISINDA KÜFÜR VARSA KAFİR,ŞİRK VARSA MÜŞRİKTİR ONUN İÇİN BU gibi toplumlarda bu hadisi delil alırsanız O ZAMAN ESADA KAFİR DİYEN KAFİR OLUR,ADAM BEN MÜSLÜMANIM VE NAMAZDA KILIYOR..


YAŞUHANIN PAYLAŞTIĞI YAZIYA BÜTÜNSEL BAKIN ÇOK İSABETLİ Bİ PAYLAŞIMDIR..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla