Konu Başlıkları: Günah İşlemek Haram mı?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2013, 13:56   Mesaj No:8

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Günah İşlemek Haram mı?

Serdar Enes Maşallahınız var anlama kıtlığı çektiğiniz belli sayfalarca Ayet ile cevap versemde sonuç aynı Birşeyin İşlenmesinde Haramlık var ise Günah olur zaten başka nasıl bir izah istersiniz size sunayım şaklabanlık yapmak istiyorsanız yada kendinize çok güveniyor iseniz buyrun kıt beyninizin anlamadıkları hususlarda size cevap vereyim.

Mendil sallamalar gülmeler terbiyesizlik değilmi kişi istediği soruyu sorar ve bunun için kimseden izin almasına gerek yoktur verilen cevapta şüphesi var ise devamını ister size İsterseniz etimoloji ile izah edeyim Günahın kelime kökünü...

C-N-H kelime kökü ile Kuranda CUNAH İsmi ile zikredilir.

Kur'anda vizr,zenb,lemem,kebire,hatie ve benzeri Ayetlerde geçer Ehli Suniye göre Günahın cezası çekildikten sonra Cennet Haricilere Göre Günah işleyen Kafir Mutezileye Göre Tevbe etmeden ölürse ebedi cehennem vs vs detaylarına inmeden iki kelime ile açıklamama gülen efendiler başka isteğiniz varmı hangi görüşün Kur'ana uyup uymadığını izah edeyim size.

Kur’anın birçok yerinde ‘’Halidine fiha’’ beyanından sonra ‘’Ebeden’’ ifadesinin gelmesi iddia sahiplerinin belirtmiş olduğu belli bir süre anlayışının tutarsızlığına delalet etmektedir. Cennet veya Cehennemin ebedi olduğu genel itibari ile İslam âlimlerince ittifak edilerek kabul görmüştür.

Ucuz bir yolla cenneti elde etme anlayışına göre:

‘’Nasıl olsa eninde sonunda cezamı çekip cennete gideceğim, kalbinde zerre kadar imanı olan cehennemde ebediyen kalmayacakmış, şimdilik istediğim gibi günah işleyeyim, heva ve hevesimi ilahlaştırayım, günahları hayat biçimi haline getireyim ‘’ sonra cezamı çeker cennette keyfime bakarım mantığına sebep olmuştur. Başıboşluğu/vurdumduymazlığı beraberinde getirmiştir…

Bu mantığa sebep olan görüşlerin doğrultusunda hareketlerin oluşmasına sebep olan Âlimlerin görüşleri doğrultusunda inanmaya başlayanlara Kur’an bütünlüğü içerisinde şüphesiz, yanılmaz, değişmez temel kaynak Kur’an en doğru bilgiyi vermektedir Kur’anın vermiş olduğu doğru bilgi üzerine yanlışa sevk eden tüm anlayışlar reddedilmelidir.

Bizden evvel Âlimlerin sunmuş oldukları görüşlerinde isabet ettikleri olduğu gibi yanıldıklarıda olmuştur. İsabet ettikleri ve yanıldıkları kimilerine göre içtihad olarak kabul edilegelmiştir. İçtihatlarındaki doğruları hepimizi bağlar ana yanılgıları onları bağlar. Çünkü Allah bizleri hangi müçtehidin fikrine göre değil İlahi vahye göre hesaba çekecektir.

Şimdi birileri hemen savunma adına ‘’Sen Âlimler kadarmı biliyon’’ gibi tutucu sözler sarf edebilirler. Onlara cevabım ise Allah Kur’anı yalnızca Âlimlere indirmemiştir Akıl sahiplerine hitap ederek düşünmemizi ve ona göre yaşamamızı, emrederek imtihanımızın ona göre olacağını beyan etmiştir. Bu beyanının canlı örneği Allah resulü Muhammed (s.a.a) Kur’ana göre yaşayarak onun emirlerini bizlere iletmiştir.

Bütün insanlık bir zamanlar tek bir topluluktu; (sonra ihtilafa düşmeye başladılar), bunun üzerine Allah, müjdeci ve uyarıcı olarak peygamberler gönderdi ve onlar aracılığıyla hakikati ortaya seren vahiy(ler) bahşetti ki, bununla insanların farklı görüşler edinmeye başladıkları her konuda karar verebilsin. Buna rağmen, kendilerine hakikatin bütün kanıtları geldikten sonra aralarındaki kıskançlıktan dolayı onun anlamı hakkında ihtilafa düşenler bizzat bu (vahy)in tevdi edildiği aynı insanlardı. Ancak Allah, insanları, kendi iradesiyle, üzerinde ihtilafa düştükleri hakikate sevk etti; çünkü Allah, (ulaşmak) isteyeni doğru yola ulaştırır.
(Bakara-213)
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla