Cvp: Peygamber Efendimizden (SAV) Neler Öğrendim_2        41-görünüşümün derli toplu temiz olmasını, imkanlarımın yaşantıma yansıması gerektiğini öğrendim.     42-tebessümün bile sadaka olduğunu öğrendim.     43-bir vizyonumun ve bir misyonumun olması gerektiğini öğrendim.     44-zalimlerin zulmüne karşı savaşmayı öğrendim.     46-insanları yeteneklerine göre istihdam etmeyi öğrendim.     47-sınırlarımı koruyarak farklı insanlarla bir arada yaşanabileceğini öğrendim.     48-teknik gelişmeleri kullanmayı ama başka kültürleri taklitten kaçınmayı öğrendim.     49-ferasetli ve ileri görüşlü olmayı aynı hatayı iki kez tekrar etmemeyi öğrendim.     50-takım ruhunun (cemaat bilincinin) ne kadar önemli olduğunu öğrendim.     51-hayatı ve işleri kolaylaştırmayı öğrendim.     52-espiri yapmayı ve espiri yaparken bile insanların eğitilebileceğini öğrendim.     53- yaşadığımız çevrenin ve arkadaş seçiminin yaşamımıza olan büyük etkisini öğrendim.     54-hayvanlara karşı çok müşfik ve merhametli davranmam gerektiğini öğrendim.     55-yaşım kaç olursa olsun çocuklarla çocuklaşabileceğimi, onlarla oyun oynayabileceğimi öğrendim.     56-çocuklarıma giysi seçerken cinsiyetine uygun  renk seçmeyi renklerin çocukların cinsiyetine olan etkisini öğrendim.     57-mahlukattan istifade ederken onları yaratılış amacına uygun olarak kullanmam gerektiğini öğrendim.     58-öfkemi kontrol etmem gerektiğini ve asıl pehlivanın öfkesini yenen olduğunu öğrendim.     59-hediyeleşmenin aradaki muhabbeti artırdığını öğrendim.     60-dua ederken: allah’tan her iki cihan saadetini de istemem gerektiğini öğrendim.     61-aidiyetimin değil çalışmalarımın neticeye ulaştıracağını öğrendim.     62-yaşantımdaki aşırılığın vehn psikolojisi oluşturacağını öğrendim.     63-başkalarının aklından yararlanmam gerektiğini öğrendim.     64-ölümün hayattan daha büyük bir gerçek olduğunu ölümün ne büyük öğreti olduğunu öğrendim.     65-sözcüklerin gücünü  kullanmayı öğrendim.güzel ve hikmetli sözün insan ruhuna büyük etki yaptığını öğrendim.     66-eşime karşı, sevecen zarif paylaşımcı ve iltifatkar olmayı öğrendim.     67-dilime, belime sıkı sıkı sahip olmam gerektiğini ve bunun ne kadar zor olduğunu öğrendim.     68-elimden dilimden insanlar emin olmadıkça kamil mümin olamayacağımı öğrendim.     69-elimdeki nimetlerin farkına varmayı ve şükretmeyi öğrendim.     70-aynı anda iki konuyla ilgilenemeyeceğimi işleri önem sırasına göre sıraya koymam gerektiğini öğrendim.     71-hatalardan ders almayı ama asla kimseyi kınamamayı öğrendim.     72-yaşantımda uçlardan kaçınmayı daima orta yolu tercih etmeyi öğrendim.     73- bedenimi terbiye etmeyi bunun için spor yapmayı öğrendim.     74-ibadetlerimin şekli boyutta kalmayıp beni kötülüklerden menetmesi gerektiğini öğrendim.     75-insanlara sevdiği isim ve ünvanlarla hitap etmem gerektiğini öğrendim.     76-insanlara yük olmamam gerektiğini mümkün mertebe kendi işlerimi kendim görmem gerektiğini öğrendim.     77-erken kalkmakta büyük hayırlar olduğunu öğrendim.     78-bir konuda düşünmeleri ve içselleştirmeleri için insanlara zaman tanımam gerektiğini öğrendim.     79-insanların tevbe ve pişmanlıklarından çıkarılacak çok dersler olduğunu öğrendim.     80-islam'ı öğrenmek için istekli olan biri varken,ilgisiz ve isteksiz insanlarla zaman kaybetmemeyi öğrendim.        |