Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Aralık 2013, 13:21   Mesaj No:2

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Fethullah Gülen'i Bitiren mgk değil bir kız :)

Allah razı olsun son harfine kadar saddak kardeşim , sadece cemaatmi ...? Bugün cemaatleşen her toplulukta bu yokmu peki ...?

Cemaat adı ile anılan amacı en baştaki gibi kalamayan daha niceleri var oysa , bir hizmete baş koymak ve bu uğurda sebat etmek asla kendini bozmamaktır asıl olan , helede bu Allah c.c. için ise o zaman bu olgular dahada zorlaşmakta, nedenmi...?

Çünki Allah c.c. bu rızayı isnat ederek yola çıkanı ve onun samimiyetini sınav edecektir. Bu bireyde olsa toplulukta olsa aynıdır ki yaratılıştan beri ümmetler, kavimler heep bu şekilde sınavlara tabi tutulmuş ve bunun sonuçlarını yaşamışlardır. Nitekim Allah c.c. Furakn 20 ayette ".............Bir de kiminizi kiminize bir imtihan aracı yaptık ki, bakalım sabredecek misiniz? Rabbin, herşeyi hakkıyla görendir." buyurmuştur...İnsanlar çıktıkları yolun ehemmiyetini ve bu yoldaki sadakatlarını bilsinler diye bu tür sınavlara maruz kalırlar ama iş bu maruz kalma esnasında sergileyecekleri tavırlarda bitmektedir.

Belki cemaatlerin tıkandıkları noktada işte burda ortaya çıkmakta, hizmet bilinci ne zamanki hezimete dönüşür o zaman işler karışır. Maddiyat ve Maneviyat olguları ne zamanki birbirine karışır, ekonomik bir güç elde edildiğinde değerler unutulur ve çıkarlar ön plana alınırsa işte çıkmazların başladığı noktadır. Allah c.c. elbette amacı kendi rızası olana yardımını esirgemez ama bu yardıma aradan sızan kirli elelr oluyorsa bununda önünü kesmek için sebepler dahilinde olayları yaratmaya başlarki bu kutlu hizmete zarar verenler ayrılsında leke kalmasın...

Ne zamanki cemaatleşme başladı sonrasında bu cemaatleşmeler büyüdü ve işler artık güce dayandı bu sınırda da gevşeklikler başladı , bugün dersanelerin kapatılmasına karşı direnen kişiler vijdanlarını bir kontrol etseler bunu rıza için yapmadıklarını gayet iyi anlayacaklardır sanırım, bu sadece cemaat için değil Türkiyedeki diğer oluşumlar , tarikatlar, gruplar içinde gecerlidir. Ne zamanki rızadan uzaklaşılır işte bu arbedeler ortaya çıkar sonrada eğer yine bilinçsizlik varsa bu olay büyürde büyür....

Bölünmek parçalanmak ayrılmak artık müslüman kimliği taşıyan hiç kimseye yakışmamakta, bunu idrak etmek ve bulunduğu konumu çok iyi tartmak artık her müslümanın işi olmalıdırki fitnelere kapı açılmasın, islami bir yaşantınn gayet serbest olduğu şu zamanda ne acıdırki gafletin dibine girmiş olan müslümanlar inşaallah bu memlekette Kuranların saklandığı zamanları tekrar hatırlarlar da bu ellerindeki fırsatı iyi değerlendirirler. Şimdi islamı haykırmak zamanı iken kalkıpta birbirlerinin etlerini yemekten vazgecerler. Ki bugün birbirini tekfir eden, kötüleyen, karalayan bütün cemaat ve topluluklar aslında NEFİSLERİNİN isteklerini yerine getirdiklerinin farkında olmadıklarından bunu ALLAH için yaptıklarını sanmaktadırlar.

Umarız Allah c.c. bu idrakı nakış nakış işler müslümanların kalbine , vesselam veddua
Alıntı ile Cevapla