Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2013, 12:21   Mesaj No:106

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

İslamın her emir ve yasağında mutlaka bir amaca dayanmaktadır.hiç bir ibadet körü körüne değildir..amaca ulaşılmak hedeflensin amaca ulaşma şekli o kadar da önemli değildir.bir örnek verilmesi gerekirse,ankaradan istanbula gideceksiniz.amacınız istanbula varmak.uçak otobus özel otonuz at arabası veya yaya gidersiniz..o sizin bileceğiniz ve tercihiniz.

islami tesettürden amaç kadını fitneden,haramdan,namahremden korumak...aynı şekilde namahrem bakışlara haramlara sebeb olmamak.kıyafeti ile konuşması ile yürüyüşü ile kokusu parfumu vs...amaç budur.amaca ulaşma hedeflendikten sonra şekil kişinin tercihine kalmıştır.çarşaf,manto,ferace...çarşafınız mantonuz bile sizi ele veriyorsa(dar olması şık olması vs) islami amaca ulaşılmadığından o kıyafetinizde haram olmuş oluyor.yahut kıyafetiniz mükemmel uygun ama etrafa parfum veya topuklu ayakkabı sesleri veya makyajlar sizin kıyafetinizin kalitesini bile helal kılmaz.
Çünkü amaca ulaşılmamıştır.ankaradan istanbula gitme amacındasınız ama kendinizi izmirde bulursunuz gibi..
yani mantığı amacı anlamak lazım.

ahzap 50 de Onlara birşey soracağınız zaman örtü arkasından sorun. Bu iki tarafın kalbi için daha temizdir.. dikkatle tefekkür edilirse fitne kapısını tamamen kapatmak için kadının duvar/perde arkasında olması tavsiye/emir edilmektedir.

fitneden emin olun normal bir tesettür yeterlidir gerisi sorun değildir.fitne varsa bırakın kıyafeti peçeyı evinizden çıkmanız bile haram.

saygılar..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla