Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Aralık 2013, 15:14   Mesaj No:115

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Fitneye sebebiyet vermek tabiri göreceli bir ifadedir. Mekkeli Müşrikler de Peygamber a.s'a sen fitnecisin, anne -baba ve oğul arasında fitneye sebep oluyorsun , toplumda huzursuzluk çıkarıyorsun diyorlardı. Peçe ya da çarşaf giyen kadınlar velev ki açıklığın yaygın olduğu toplumda yaşasınlar, peçe veya çarşafla tesettürünü icra ediyorsa , onları eleştirmek ya da fitneye sebebiyet vermekle itham yerine saygı duymak ve tebrik etmek daha İslami bir tavır olmaz mı? Takvaca daha iyi olduğu bütün İslam Alimlerince kabul edilen bir tesettürü yapanları dışlamak, hor görmek ya da İslam düşmanlarının hissettikleri gibi (yani öcü görmüş gibi) yapmak doğru bir davranış olmasa gerek.
Peçe ya da çarşaf fitneye sebep vermez, bilakis fitneyi önlemeye yöneliktir. Asıl fitneye sebep olacak durum açıklıktır. Bir erkeğin peçeli ya da çarşaflı birisine mi şehvetle/kem gözle bakar yoksa dar giyinik ve vücut hatlarını belli edecek elbiseyi giyen kadınlara mı şehvetle bakar?

Tesettür olarak Çarşaf, Cilbab ve Peçeyi seçen kadınlar ancak tebrik ve teşvik edilirler. Bugün artık tesettürün geldiği noktaya bakarsak bu kadınlar ümmetin medar-ı iftiharlarıdır.(Allah böyle kadınlardan razı olsun.)

Bizim anlatmak istediğimiz şey ,Müslümanların takvayı gerektiren hususlarda -bulundukları yere göre -siyaset üzere hareket etmeleri gerektiğidir.

Fitneyi sadece erkeğin şehvete düşmesi manasından bakarsanız zaten işin içinden çıkamayız. Çünkü Fitnenin -birbirine yakın olmayan -nerdeyse 70 manası var. Rasululah Efendimizi fitneci olarak görmeleri ile- ayetle bildirilmiş- çocuğumuzun da bizim için fitne olduğu arasında dağlar kadar fark var.

Aşağıdaki iki örnek belki yardımcı olur.
 
1-(Seferde iken, kâfirlerin sizi fitneye düşürmelerinden [zarar vermelerinden] endişe ederseniz, namazı kısaltmanızda bir vebal yoktur.) [Nisa 101]
Fitneyi kafirlerin müslümanlara zarar vermesi manasında kullanılmıştır.


2-Hadis-i şerifte, imamın namazı uzatıp cemaati sıkıntıya sokması fitne olarak bildirilmiştir. İhtiyara, “tecvidsiz namaz kılınmaz” demek gibi yapamayacağı fetvayı vermeye de fitne denmiştir.

&
Müslümanların dinini yaşarken helal daire içinde kalarak bir siyaset gütmeleri zaruridir. Böyle yapmadıkları takdirde bir çok haklarını kaybederler.(İslami bir devletimiz olmadığı için)
 
Sizin bakış açınıza göre şu soru nasıl cevaplanır acaba?
 
Müslüman erkeklerin bugün Türkiye'de giydikleri dar pantolon ve gömlek İslami midir? Hayır değildir.

Tesettür sadece kadın için değildir. Erkeğinde mahrem yerlerini bol şalvar,uzun gömlek gibi şeylerle örtmeleri gerekmez mi ?

Müslüman erkekler neden Hristiyanlarla ,Gayri Müslümlerle tıpatıp aynı kıyafeti giyiyor.?

__________________


Alıntı ile Cevapla