Konu Başlıkları: Eğitimde baba ve anne
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2013, 12:47   Mesaj No:3

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Eğitimde baba ve anne

bir annenin sağlıklı bi anne olabilmesi için geçmişten gelen ağır yüklerinden kurtulması şart bence.

geçmişte anne babasıyla sağlıklı bi çocukluk dönemi geçirmeyen,şiddet ile harmanlanmış,manevi değerlerden uzak yetişmiş bir anne-baba ile sorunsuz,manevi bi ortamda,sevgi saygı atmosferinde çocukluk evresini tamamlamış bi anne babanın,kendi çocuklarına karşı uyguladıkları tutumlar aynı olmuyor yazıkki.

biz şuan geleceğin annelerini ve babalarını yetiştiriyoruz.ona göre davranmalıyız kanımca.

anne çocuğuna karşı olumsuz hal ve tavırlarından çocuğu sorumlu tutuyor.''benim oğlum çok yaramaz,çok yalan söylüyor,hiperaktif...'' gibi klişe sözlerle çok karşılaşıyoruz günümüzde.yazık ki faturayı çocuğa keserek kendi hatalarımızdan sıyrılıyoruz.

çocuk bi şey istiyor bizden.hemen istediği şeyle ilgili gerçek dışı bahaneler sunuyoruz.oysa çocuğun fıtrat ını gözardı etmek,çocuğun bize karşı güvenini zedelemektir.sizin bahanenizin gerçekdışı olduğunu algılayan çocuk,güvenli bağlanma kriterinde sorun yaşıyor.oysaki istediği şeyin verilmeme gerekçesini, çocuğa anlatsak,karşımızda bi filozof var gibi davransak çok şey kazanacağız.

baba yada anne çarşıya markete veya işe gittiği zaman türlü türlü yalanlar söylüyor.ne gerek var bunlara.bi kere dürüst davransanız emin olun ki o çocuk saatlerce ağlamayacak.

bu gibi yüzlerce madde sıralayabilirim size.

bir anne baba ileride çocuğunun nasıl bi karektere sahip olmasını istiyorsa ona göre davransın.

ve dürüst davranalım çocuklarımıza.bence çocuk eğitiminde ilk ilke anne babanın öncelikle kendi problemlerini çözmesi.sonrası zaten kendiliğinden gelir.

selam ve dua ile..
Alıntı ile Cevapla