Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2013, 17:47   Mesaj No:4

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare

Rabbim bebeğinizi islam dairesi içinde yetiştirmenizi nasip etsin.hayırlı olsun evinizin minik üyesi=)))

eve yeni gelen en küçük kardeşe olan aşırı ilgi ve alaka bu kıskançlığı ortaya çıkarmış olabilir kanımca.evin tek hakimi olan çocuk yeni gelen bebekle birlikte evdeki iktidarı kardeşiyle paylaşmak istemiyor.

çözüm ise büyük çocuğa büyük birey muamelesi yapılmalı.küçük bebeğin ise tek başına hareket edemeyeceğini,size ihtiyacı olduğunu belirterek işbirliği teklifinde bulunulmalı.

bizde de aynı sorun oldu ama oğlumun kreşe alışma sürecinde.yani küçük oğlum 1.5 büyük oğlum 4 yaşındayken.bana ''ben kardeşimi istemiyordum aslında.neden benden izin almadan getirdiniz.ben istemiyorum kardeşimi'' dedi.ilk defa duyduğum bu itirafı oğlum erteleyerek kreş döneminde söylemeyi tercih etti.çünkü oğlum medresedeyken hocasına ''annemle kardeşim evde oynuyor ben burda olmak istemiyorum'' demiş.tabi bu sorunlar artarak devam etti.

biz hamdolsun aştık bu sorunu.2-3 ay gibi bi süreçte.

kardeşi yanına yaklaştığında ''kardeşin oyun oynamak istiyormuş,ama oyun oynamayı bilmiyormuş.senden yardım istiyor.yardımcı olur musun'' gibi ifadelerle onun abi olduğunu ve kardeşinin onun deneyimlerine ihtiyacı olduğunu belirttik.

eve gelen misafirlerimize de rica ettik.küçük oğlumuzu büyük oğlumun yanında sevmemelerini rica ettik.

hatta o dönemde eşimin memleketine gittiğimizde akraba ve çevrenin ''küçük daha cana yakın,daha sevimli,daha şirin ''gibi yıkıcı sözleriyle tekrar başa dönmüştük.

oğluma bu durumu izah ettik.babısı bu dönemde sürekli ilgilendi.onu karşısına alıp büyük insanmış gibi sohbet etti.çarşıya,markete hatta arabasını sanayiye götürürken bile yanında götürdü.

Rabb im yar ve yardımcınız olsun inşaallah kısa sürede bu sorunu aşarsınız.selam ve dua ile
Alıntı ile Cevapla