Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2014, 08:00   Mesaj No:69

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
''Tasavvuf ve tarikat şirk,küfür ve delalettir ''gibi sözler Ehli Sünnet vel cemaate ait değildir.(Ehli sünnet vel cemaat Müslümanların çoğunluğunu teşkil eder.)

Bu sözler genellikle Vehhabilere aittir.Tarikat ve Tasavvuf aynı Fıkıh,Tefsir ,Hadis ilmi gibi İSLAMA ait bir ilim dalıdır.

Yani bu aşırı görüşler ehli Sünnete mensup orta yollu bir Müslümanı asla bağlamaz.İtibar edilmez.

Tasavvuf İslamın ahlak boyutudur. Gerçek tasavvuf yüzde yüz Kuran ve Şeriata uygundur.Gerçek sufiler sadece kuru lafla değil ,hal ile İslamı yaşamışlar .

Dinin ihlas boyutuna çokça önem vermişler nefisleriyle mücadele etmişler .Farzların yanı sıra nafilelerle Rasulullahın sünnetiyle hayatlarını süslemişlerdir.Hayatın her safhasında edebi elden bırakmamışlardır.

Gerçek Tasavvuf ehli hem ilim hem ihlas sahipleridir.

Bazı sapık şeyhler ve tarikatlar yüzünden bütün Tasavvuf müessesesini yok saymak adaletsizlik ve cahilliktir.

Tarikat ve Tasavvufu yok saymak Abdulkadir Geylaniyi,İmam-ı Rabbaniyi ,İmam-ı Gazaliyi yok saymaktır.

De ki; 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Hiç kuşkusuz Allah bağışlayıcı ve esirgeyicidir.' (Ali İmran 31 ayet)

Şeyh efendiyi sevmeyi şirk görenler bu ayeti nasıl anlar acaba ?


Doğrusu felaha ermiştir temizlenen ,Rabbinin adını zikredip O'na kulluk eden (A'la suresi 14-15)

Sayın muallime,yazdıklarınıza dair bi kaç cümle yazacam yalnız şu soruma cevap verebilirmisiniz,sorumda cevapta kısa zaten inşaAllah..

sorum şu,siz ehli sünnet alimleri tasavvufu delalet yoludur dememişlerdir diyorsunuzya,Ehli sünnet alimleri kimlerdir,ve ehli sünnet alimlerinin yaşadığı tarih nedir tasavvufçuların yaşadığı tarih ne zamandır.Ehli sünnet alimleri tasavvufçuların yaptıklarına [yazdıklarına]yaşadıkları DİNE ŞAHİD OLMUŞLAR MIDIR VE DELALET DEMEMİŞTE,HAK Bİ YOLDUR BİZDE BUNLARIN AYNISINI YAPIYORUZ VE ZATEN HAKTA BUDUR MU DEMİŞLER.

Bakalım siz ehli sünnet derken,neyi,KİMİ,KİMİLERİ kast ediyorsunuz,çünkü BENDE EHLİ SÜNNETİM VALLAHİ...Bİ SORUMA CEVAP VERİNDE,SONRA DEVAM EDELİM İNŞAALLAH..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla