Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2014, 01:38   Mesaj No:1

Bedia Özdemir Tokel

Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tasavvuf ve Tarikat/Bedia Özdemir Tokel

Tasavvuf ve Tarikat/Bedia Özdemir Tokel

Tasavvuf Ve Tarikat/Bedia Özdemir Tokel

Müslümanlar zor zamanda bir çok imtihanların içinden geçiyorlar.Müslüman ülkelerde materyalizm etkisiyle ve çeşitli akımların başlattığı beyin göçü neticesinde ,İnsanlara önce bilinçli olarak sonra da içimizdeki gönüllülerle İslamın özünden koparılıp bambaşka bir İslam oluşturulmaya çalışılıyor.

Kuran ve Sünnetin açıklamaları olan ;Tefsir, Fıkıh, Kelam ,Hadis ve Tasavvuf ilimlerinden oluşan 1400 yıllık İslam birikimini ve anlayışını , toptan eleştiriye tutulmasıyla başlayan,amelin ve ihlasın hayatımızdan çekilmesiyle devam eden feci bir sürecin içindeyiz.

İnsanları özgürleştirme ,tağuttan kurtulma ,bidatlerden sıyrılmak ,Kuran İslamı ,geleneği sorgulamak gibi empozeler , bizleri başka bir diyarlara götürdü ama geldiğimiz yer de İslam diyarı değildi.

Önce tekke düşmanlığı ,Kuranın yasaklanması ,Alimlerin asılması,sonra mezhep inkarı ,sünnetin tarihsel olduğu iddiası ,hadislerin uydurma olma ithamı ve nihayet sıra ayetlere geldi. Kur'ana ayet eklendiği iddiasını bile duydu günümüz garip Müslümanı..

İslamı ucubeye dönüştürme çabalarına İslam düşmanlarının çabası anlaşılır ama içimizden Müslümanların bu oyunlara -bilerek ya da - bilmeyerek alet olmaları içler acısıydı.

Din anlayışımız bozulduğu için, din anlayışımızı din tahripçilerinin anlayışına göre imar ettiğimiz için Dünya da Müslümanlar da çeşitli dertlerle muzdarip.

Ne yazık ki Dünya ve Din algısında kelerin deliğinde severek bulunmaktayız.

Bugün bizlere düşen, İslam düşmanlarının yıkım faaliyetlerine çanak tutmamak , kulaktan dolma İslam yerine Allahın razı olacağı İslamı anlamaya ve bilmeye azami gayret göstermektir.Kuran ve Sünneti ömrümüzün sonuna kadar bilmek ,yaşamak anlatmak niyeti ,hayatımızın gayesi olması için Allahtan yardım istemek durumundayız.

Efendimiz s.a.v. bir gün mübarek başını göğe kaldırıp bir süre tefekküre daldıktan sonra şöyle buyurdu:
– İlim sizden çekilip alındığı zaman haliniz nice olur?!
Orada bulunan sahabiler biraz şaşkınlıkla şöyle dediler:
– Ey Allah’ın Rasulü! Bizler Kur’an’ı okuduğumuz ve ev halkımıza öğretip durduğumuz halde ilim bizden nasıl çekilip alınır?
Efendimiz s.a.v.’in cevabı son derece düşündürücü oldu:
– Tevrat ve İncil yahudilerin ve hristiyanların elindeyken onlara bir fayda sağladı mı? (Ahmed b. Hanbel, Tirmizî, İbn Mace )

Evet, Tevrat ve İncil, Hz. Musa ve Hz. İsa (ikisine de selam olsun) ümmetlerinin bir süre sonra Yahudileşmesine ve Hristiyanlaşmasına mani olmamıştır.



Müslüman ilim erbabının da koşarak ve gönüllü -İslamı protestanlaştırmaya doğru götüren- ciddi tartışmalar içinde olduğunu görüyoruz.

Modernist İslamcıların eliyle asrımızda süregelen tartışmaların ,asrın getirdiği ve lüzumu gibi anlamak mümkündür.Lakin tartışmaların ,çağın getirdiği mecburiyetler ,ictihat edilmesi gereken yeni meselelerden çok ,İslam kaynakları üzerinde ve islama ait ilim dallarında olunca ister istemez hüsnü zannımız kayboluyor ve İslamcıların dini bozmada batıdaki islamiyat çalışmalarıyla aynı argümanları kullandıklarını ve onlarla çoğu düşüncede parallelik gösterdiklerini ,onlara bilinçli ya da bilinçsiz hizmet ettiklerini görebiliyoruz .

Televizyonlarda da boy gösteren bu modernist İslamcıların ilahiyatçılar içinden çıkması da ayrıca düşündürücüdür.

İslami İlimlere ulaşmak bu kadar kolayken ,İslamın ruhunun yok olmasını yukardaki hadis kadar güzel anlatan ifadelere ek ;günümüz Müslümanın pratikte karşılaştığı durumlardır.Misal;tesettürde yozlaşma,Kuran içeriğinden habersiz kalınması,Sünnetin hayatımızdan neredeyse çıkması ,nefis terbiyesi okulu olan Tasavvufun terkedilerek kalplerimizin fesada uğraması,gençlerin İslamdan tamamen habersiz yaşaması, Müslümanların % 80'inin namazsız olması,ticarette hilesiz iş yapılmaması,islamın Mübarek günlere ve mekanlara hapsedilmesi.vs. Alo fetva hatlarına sorulan sorular da tam bir çöküş yaşadığımızın başka ispatı.

Görünen o ki ;İslam dinine dolayısıyle İslami ilimlere şiddetli taarruzların farkında olmak zorundayız.İslami ilimler yok edilmek istenmektedir.

Bizim devam edecek bu yazılardaki çabamız Tasavvuf müessesesinin İslama ait olduğunu büyüklerin ifadelerinden aktarmak ,ve tasavvufun ne olduğunu anlamaya çalışmaktır.

--devam edecek---



Bedia Özdemir Tokel, Eğitimci
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Bedia Özdemir Tokel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Concordance /El-Mu‘cemu’l-Müfehres li... Makale ve Köşe Yazıları Bedia Özdemir Tokel 0 809 10 Ağustos 2020 00:23
İYİLİK ORDUSU / BEDİA ÖZDEMİR TOKEL Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 1 1816 01 Ocak 2019 15:08
KALB-İ-i SELİM OLMADIKÇA Makale ve Köşe Yazıları su damlası 2 1992 10Haziran 2018 17:36
İDDET BEKLEMEK Makale ve Köşe Yazıları Bedia Özdemir Tokel 0 1901 21 Aralık 2016 08:34
Evlilik Üzerine -1-/Gençlerin Evlilik Problemi Makale ve Köşe Yazıları BuRCu__ 1 2746 01 Eylül 2015 07:29