Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ocak 2014, 22:13   Mesaj No:10

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Cemaat ve Devlet/Bedia Özdemir Tokel

Valla ben olaya biraz farklı bakıyorum. Çünkü cemaat ile hükümetin arasından su sızmıyordu. Bir kardeşlik örneği sergileniyordu. Bu birlikteliği bozabilmek için bir oyun, büyük bir oyun oynanmalıydı. Büyük bir oyun olmalıydı ki, kimsenin ruhu bile duymadan iki taraf birbirine düşman olmalıydı. Ve şimdiye kadar yapılanlar bir anda toz duman içinde yıkılmalıydı. Başardılar.
Her şeyin bir anda bu kadar kolay yıkılması ve büyük bir dostluğun bu kadar çabuk düşmanlığa dönüşmesi kimin işine gelir? Düşünmek lazım.
Bence her iki taraf ta kontrolü kaybetti. Biraz aklı selim davranmak lazım. Çünkü bütün bu durumdan nemalanacak olan Müslümanların düşmanları olacaktır.
Cemaat de, hükümet te içindeki art niyetlileri ayıklamalı...

Zaman kardeşlik zamanı... Öfke ile kalkmamak lazım.

Bakın 2. Dünya Savaşına. Herkes, gücünü birbirine kanıtlamak için savaştı zannediyor. Bana göre 2. Dünya Savaşının çıkarılmasının bir tek sebebi var. Amaç, İsrail devletinin kurulmasıydı. Devlet kuruldu, savaş bitti. İnanmazsanız savaşın bitişi ile İsrailin kuruluş tarihlerine bir bakın. Aynı tarih.
Hitlerin Yahudileri öldürüp fırınlaması da tamamen hikaye, yalan. Avrupadan israile gitmek istemeyen Yahudilerin gözünü korkutmak için uydurulmuş yalan. Türkiye niye savaşa girmedi sanıyorsunuz. O tarihlerde Avrupadan Türkiyeye pek çok Yahudi akını oldu. Türkiye bir köprüydü. Türkiye üzerinden İsraile geçen Yahudiler devleti kurdular ve savaş bitti...
Dünyada pek çok oyunlar dönüyor...
Benim korkum, ülkemiz üzerinde de bir oyun oynanıyor olması...

Kim haklı kim haksız... Benim kafam çok karışık... Bana göre hem hükümet, hem de cemaat her ikisi de haklı... Ama ikisinin de içinde birileri hem düşmanlığı körüklüyor, hem de ortalığı karıştırmaktan geri durmuyor.

İnşallah daha kötü olmadan her şey düzelir.

Yoksa bu kavganın altında hepimiz ezileceğiz...
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla