Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2014, 00:39   Mesaj No:9

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvuf Ve Tarikat-3-/Bedia Özdemir Tokel

Alıntı:
Bedia Özdemir Tokel Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yazının altına yazılan yorumlara tek tek olmasa da kısmen cevap verebilirm. Ama ilk önce şunu sormam gerek.


Sayın Yitiksevda Sünneti ve hadisleri kaynak kabul ediyor musunuz ?Yoksa sadece Kurana bakarak mı islamı yaşamaya anlamaya çalışıyorsunuz ?
Kuran/Sünnet et ile tırnaktır Allah Resulü Muhammed canlı Kuran örneğidir. Sünnet hususunda canlı olarak yani yaşanarak günümüze ulaşanlara kimse itiraz edemez örneğin namazın kılınış şekli haccın edası vb bunlar nesilden nesile yaşanarak aktarılmıştır .

Hadis hususunda Kuran ile çelişmedikçe kabul ederim çeliştiği an kimden nakledilirse nakledilsin almam çünkü bugün Kuranın önünde en büyük engel hadis adı altında aktarılan ve insanlara dinin özü gibi verilmeye çalışılan sözlerdir.

Örneğin Kurana abdestsiz dokunma/okuma mevzuu Farz olmadığı halde Farz gibi gösterilmekte Elbette Kurana hürmeten abdestli dokunma/okuma daha efdaldir amma Farz vs kabul edilmesi hadis adı altında Kurani dayanağı olmayan rivayet ler ile belirlenmiştir Vakia Suresinde geçen ayetlerde Allah katındaki lehvi mahfuzdan bahsedilmekte Müşriklerin Kuranın ayetlerini şeytanların indirdiği söylemine cevaben temiz olanlardan kasıt melekler iken İnsanları Kurandan uzak tutanlar meleklerden bahseden ayeti insanlara atf etmişlerdir.

Emevi despotlarınca Kendi Zalimoğlu zalim saltanatlarına meşruiyet kazandırma gayesi ile binlerce hadis uydurulduğu Müçtehid imamlar dediğimiz Ebu Hanife İmam Şafii İmam Malik İmam Ahmed Ehlibeyt imamları ve tarihi kaynaklarda açıktır.

Tekrar izah edeyim Kudsi hadis inancım yoktur. Lakin ne ifrat nede tefrit ile bakmam Kurana uyarsa Allah resulü söylemiş olabilir derim uymadığı müddetçe reddederim Temel Kaynak Kuran ile amel ederim.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla