Konu Başlıkları: soda, maden suyu değil mi ki???
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2014, 23:51   Mesaj No:5

Tuba_

Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:17
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: soda, maden suyu değil mi ki???

‘Meyveli maden sularının faydadan çok zararı var’

Maden suyunun çok sağlıklı bir içecek olduğunu belirten uzmanlar, meyveli olanların içerdikleri yüksek miktarda aroma ve şeker nedeniyle, faydadan çok zarar getirdiği uyarısında bulundu.

Özel Bahar Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Fevzi Özsoy, gazlı içeceklere alternatif olarak görülen maden suları ve sodayı, sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin severek tükettiklerini hatırlattı. Maden suyunun çok sağlıklı bir içecek olduğunu ancak mutlaka sade içilmesi gerektiğini dile getiren Dr. Fevzi Özsoy, şu bilgileri verdi:

“Meyveli olanların içerdikleri yüksek miktarda aroma ve şeker, içen kişiye faydadan çok zarar getirmektedir. Sodalar ise maden suyuna yakın veya aynı olarak bilinmesine rağmen, tamamen farklı içeceklerdir. Maden suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar, yani tamamen doğaldır. Bazı ülkelerde mineralli su olarak da adlandırılırlar. Soda ise su ve sudan yapılan içeceklere üretim esnasında karbondioksit gazı basılmasıyla elde edilen ve tamamen yapay olan bir içecektir. Öncelik sırasının her zaman maden suyuna verilmesi, sağlık açısından doğru bir hareket olacaktır.”

İnsan vücudunun büyük bir kısmının sudan oluştuğuna dikkat çeken Dr. Özsoy, şöyle devam etti: “Su sağlıklı yaşamak için en önemli anahtardır. Her ne kadar sağlıklı beslenme adına tüketilmesi gereken yiyecek ve içecekler, keyifle yenen ama zararlı olan gıdalar kadar ağız tadımıza hitap etmese de sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı olarak benimsemek, daha uzun ve sağlıklı bir hayatın anahtarı olacaktır. En çok ihtiyacımız olan suyu su olarak tüketmek yanında, gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durmak, taze meyve suları ve bitki çaylarına ağırlık vermek, sağlığımız için atılacak faydaları çok büyük bir adım olacaktır.”

CİHAN
Alıntı ile Cevapla