Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Şubat 2014, 12:07   Mesaj No:19

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: engelli çocuklarda anne baba yükümlülügü nedir

Konuyu anlamak ve çözüm bir kaç noktada mümkündür.
1-müslümanların pc si "güvenli internet seçeneği" olmak zorunda.aile profilinde abuk subuk reklamlar çıkabiliyor.ama çocuk profilini kullanıyorum aksiliğe rastlamadım henüz.facelerle işiniz yoksa çocuk profilini tercih edin.hafız hocanın verdiği proğramıda ek olarak kurun rahat edersiniz.
2-"zihinsel engelli demek" tamamen her anlamda "engelli demek" değildir.hayvanlarda akıl hiç yok.ama fıtratının gereği cinsel hayatıda olur eğlence gezi koşma sıkılma beslenme hastalanma kıskanma gibi fitri durumları aksamıyor.çocuk zihinsel engellide olsa onun cinsel dürtüleri zihinle/akılla alakası yoktur.fıtrat ile alakalıdır.yani her canlının fıtratında cinsel dürtü vardır.o canlıda akıl olmasa bile...
3-manevi boyut ise,haram bakışların varacağı yol haram bataklıklar olur.o çocuğun bakışlarını haramlaştırmak haramdır.o çocuk için sorumluluk olmasa bile ebeveyni sorumlu yapar.zihinsel engelli bir kızımız var sayalım.onu her türlü tehlikeden korumak zorunda değilmiyiz? o kız sokak serserilerinin tecavuzune uğrasa,o kız için sorumluluk olmasa bile biz sorumlu değilmiyiz? bilgisayar karşısındaki o çocuk zamanla alışkanlık haline gelir ve zihinsel engelli olduğundan annesine ablasına kardeşine sarkıntılık yapma olasılığı mümkündür.haramların kapısı açılırsa ilerler vahim sonuçlara yol açar.dikkat etmek lazım.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla