Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2014, 17:55   Mesaj No:8

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Televizyon ,Medya ve Bilincaltimiz/ Bedia Özdemir Tokel

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Eğitimcilerin bir sözü var, ''iyi eğitilmiş çocuk ayrılma zamanı (sübyan okulu,ilkokul vs. )geldiğinde sorun çıkarmadan anneden ayrılabilen çocuktur.''

Anaokuluna alışmamış çocukta bir problem olduğu doğrudur.Ya evden kaynaklanıyordur. ya da okuldan ..eğer ben hata yapmıyorum diyorsanız okulla ilgili bir problem de olabilir.Şöyle ki ;anaokulu öğretmenleri çocuğa sevgisizdir.Bağırmıştır.canını yakmıştır.İstemediği şeyleri yemesi için zorluyorlardır.Hatta hiç tahmin etmediğimiz bir sıkıntı olabilir.Tuvaletin yabancı bir tuvalet olması bile çocuğun gitmeme sebebi olabilir.

Bu skıntının ne olduğunu nasıl bulabilirim diyorsan,ondan anaokulu ile ilgili bir masal anlatmasını isteyebilirsin.O masal da oraya neden gitmek istemediğini anlatabilir.Mesaj masalın içinde gizli olabilir.

Anaokuluna alışamama probleminin ,televizyonla ilgili olduğunu sanmıyorum...Vesveselere kulak vermeyin. Eşiniz de size yardımcı olursa üstesinden gelirsiniz inşallah..bazen çok iyi eğitimciler de hatalar yapıyorlar.

Konferans vermeye gelen bir eğitimci şöyle demişti.

''Oğlum bana diyor ki ;anne konferansları bırakta biraz da bizimle ilgilen.''

Psikolog arkadaşımda kendini deli eden yaramaz çocuğuna şöyle bağırıyordu :şimdi bütün psikoloji kurallarını yıkar ,seni bir güzel döverim.

Bizlerde çocuk büyütürken çok hatalar yaptık,ufak tefek hatalar önemli değil ;çocuklarla anneler de büyüyor ,öğreniyor,öğreniyoruz.

aslında geleceğini düşünerek olmamış şeylerden elem duymak iyi değil.şimdiyi şu anı güzel geçirmek gerekli çocuklarla.. (güzel bakış açısı )
bizim sorunumuz belliydi aslında hocamızın tecrübesiz olmasından dolayı sınıf hakimiyetini sağlamak için yüksek sesle konuşması...

evet çocuklar bize çok şey öğretiyor hocam..

ama benim anlamadığım ve sorunu kendimizde aramamızı sağlayan şey o sınıftaki 11 çocuk durumdan memnunken bizim oğlumuzun gitmek istememesi olmuştu...
Alıntı ile Cevapla