Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2014, 10:53   Mesaj No:22

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aşkına Talip Olanlara/Ali Parlak

Alıntı:
dua dilencisi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Şunu demek istiyorum:
Aşka talipseniz eğer,
Ameliyata hazır olun...
Doktor(cc) sizi en güzel şekilde ameliyat edecektir.
Size belalarla olgunlaştıracaktır.
Çünkü Gül’e(cc) olan sevgi,
Dikenler(belalar) ile olmazsa bilinemez… Hakkı ile sevilemez…
Hakkı ile zaten sevemezsin de…


Yazı içten ve samimi hissedilerek yazılmış Allah c.c. razı olsun hem okudum hem düşündüm aylardır çevremdeki insanların teselli sözlerine takıldım düşündüm üzüldüm kendimle iç hesaplaşma yaşadım yeri geldi göz yaşlarıma hakim olamadım en yakınımla hatta annemle dahi paylaşamadım onu üzmemek adına..Sınava tabi tutulmaya başladığında insanların yaptığı yorumlar düşüncelerimi dahada derinleştirdi..Hocam bu sözlerin mantığını ben çözemedim hazır bu yazı yazılmış bende tevafuk okumuşken sınavlar yada sizin tabirinizle amaliyatlar üst üstte geldiğinde insanların yorumu "dikkat ettiğim hususları kişileri Allahtan çok sevdiğimi ve Allah onlarla beni sınava tabi tuttuğunu dile getirenler oldu hatta daha ileri gidip geride kalan oğlum üzerinden acımasızca tahminlerini yürütenler oldu kendimi dinlemeye başladım geçmişte dikkat ettiğim hususları defalarca sıradan geçirdim beynimde, inanan insan tedbir alır tevekkül eder benim aldığım tedbirler başımıza gelen musibetlerle içselleştirildi yeri geldi sorumlusu bile tutuldum kendimi sorgulamaya başladım benmi yanlış düşünüyorum yoksa çevremdeki insanların haksız sui zanları çarpık düşünceleri mi farklı ..Allah c.c. merhametine kalben ruhen inanıyorum laf olsun diye değil musibetlerle gelen rahmeti canım yansada sanki yüreğimizin yanan kısmına tedavi uygular gibi ama insanların mantığını çözemedim ben mi yanlış düşünüyorum teselli edeyim derken sanki haşa Allah c.c. benden intikam alıyormuş gibi defalarca dile getirenler oldu ve halada oluyor bugünde bir örneğini yaşadım..MUsibet ve sınavlar hakkında derin ukalaca yorum yapanlara nasıl bir yaklaşım olabilir ?
Sevgili Dua Dilencisi; (Afedersin )''eşekten düşünce yol gösteren çok olur.'' demiş atalarımız. Başımıza bir musibet geldiğinde ,akıl veren ,yoran, yorumlayan ,kınayan o kadar çok olur ki.. Ama aynı insanlar çocuğunun ,eşinin sokakta bir yanlışını görseler aman neme lazım, kötü olmayayım şimdi derler .
Münafıkça tavır çoktur insanımızda yani.. O yüzden insanın kendine yapacağı en büyük iyilik ,bir iki dost edinip diğerlerine kapıyı kapatmaktır. Herkesin sözünü lafını ciddiye alıp ,hepsini düşünürsek işin içinden çıkamayız. Hatta bu sözleri sana söyleme ortamların dahi oluşmasından kaçınmak gerekir. (Büyük ihtimalle akrabadırlar.)Yarının kime ne sakladığını bilemeyiz .


Rabbim bela ve musibetleri bazen bir hatamızdan dolayı ,bazen o kulun mertebesini yükseltmek için verir.

Yani belaya uğramış kişiler hep günahkar ve hatalı. Rahat ve afiyet içinde olanlar Allah katında masum ve günahsızlar mı ? elbette değil. Şu gayri Müslimlerin keyfine diyecek yok..Müslümanlar da kan ağlıyor....O halde bu mantığa göre ne yapalım şimdi ?...

Önemli olan diğer çocuğunla ilgilenip geçmişte hata yaptım dediğin şeylere daha çok dikkat etmek gerek..

''teselli edeyim derken sanki haşa Allah c.c. benden intikam alıyormuş gibi defalarca dile getirenler oldu ve halada oluyor bugünde bir örneğini yaşadım..MUsibet ve sınavlar hakkında derin ukalaca yorum yapanlara nasıl bir yaklaşım olabilir ?''

Bunları söyleyenleri dinlememek, gerekirse cevabını vermek gerekir. Allah yardımcımız olsun.
__________________


Alıntı ile Cevapla