Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Şubat 2014, 19:59   Mesaj No:122

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

Sayın Fecr hocam ,Bu tür helal gıda sitelerinde çokça dolaşmış biri olarak şunları paylaşmak isterim.Bu sitelerden ;önce Allah razı olsun.Helal yeme haramdan sakınma bilincini aşılıyorlar lakin şöyle bir sorun var.

Bütün araştırmaları yapıyorlar ama sonuç olarak yenebilir mi yenemez mi Okuyucuyu muallakta bırakıyorlar. Halbuki soru soran kişinin şuna ihtiyacı var.yiyebilir miyim yiyemez miyim?helal mi,haram mı mekruh mu?
cevap yok ..

Bu sitelere girdiğiniz zaman yoğurt,ekmek,peynir,mayalı herşey,kırmızı şekerlemeler vs...hiç bir şey yiyemezsiniz.?Türkiyenin büyük alimlerinin evine gidiyorsunuz. Bunlar rahatlıkla yeniyor.

O zaman doğru olan nedir ,nasıl davranmalıyım sorusunun cevabını şöyle buldum.Bu sitelerdeki teferruat (önemli)bilgiler daha çok araştırmacıları ilgilendiriyor.Bizler güvendiğiniz alim kim ise onun bu konudaki görüşüyle amel etmemiz en doğrusudur.Yine diyanet te fetvalarıyla sorumludur.Onların fetvalarıyla da amel edilebilir.

mesela sizin paylaştığınız yazı da öyle ,bu yazıda ne diyor ? Dikkatli olalım tamam.Yenilebilir mi yenilemez mi?

Bizler şüphe duyduğumuz mamullerde firma sahibine mail gönderir.içerik sorarız.Bazı mamullerde alkol yazmaz jelatin (meyva suları )yazmaz ama içinde vardır.maillere göre o maddenin yenip yenmeyeceği ortaya çıkar.

bilmem ne demek istediğimi anlatabidim mi?
__________________


Alıntı ile Cevapla