Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2014, 13:20   Mesaj No:8

Ali Parlak

Medineweb Aktif Üyesi
Ali Parlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ali Parlak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38986
Üyelik T.: 10 Şubat 2014
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Karaman
Mesaj: 164
Konular: 25
Beğenildi:76
Beğendi:68
Takdirleri:340
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Oku/Ali Parlak

Enfüsteki Kur’an

İnsanın kendi iç alemidir. Çevrendeki gördüğün her şey, dağ, dere, tepe, ova, deniz, ay, güneş, yıldızlar, uzay, çiçekler, böcekler… Her şey ama her şey, aslında gördüğün yerde değil, hepsi senin içindedir… Beyninde sana algı olarak seyrettirilmektedir. Hepsi hayaldir, algıdır, rüyadır… Hakikatte ise dışarıda, yani sen ve seyrettiğin algının dışında, (başka türlü tarif edecek sözcük bulamadığım için öyle söylüyorum) Allah’tan başka mevcut yoktur.

İnsanlar uykudadır, öldükleri gün uyanırlar demiş Allah Resulü(sav). Öldüğümüz gün uykumuzdan uyandığımızda daha iyi anlayacağız… Tabi ne kadar izin verildiyse.

Herkesin algısı ise kendine özgüdür. Bir kişinin dünyaya bakışı ile bir başkasınınki aynı değildir. Aynı şekilde algılamazlar. Herkes için evren farklı algılanır. Diğer bir deyişle, herkes için evren farklı yaratılır. Çünkü Allahu Teala Vahit’tir. Vahit esmasının gereği olarak bir yarattığını iki kere yaratmaz. Bu kişi olarak da aynıdır, evren olarak da aynıdır, bir yaratılış iki kere olmaz. Her şey, her görüntü, her algı tektir. Eşi de yoktur, benzeri de. Çünkü Rabbi Rahim bir kez yaratır. Vahittir. Etrafına iyi bak. Çünkü her gördüğün senin için özel olarak yaratılıyor.
Hani ne demişler:
Aç gözünü seyreyle,
Tekrarı yok bunun.

Ama seyrini aşk ile yap. Her yaratılışın arkasındaki kudret elini görürsen, kimseye kızamazsın.

Peki kızmadan mücadele olur mu? Olur. Nasıl cihad yapacağız? Elimizde güzel bir terazi var. Kur’an’ı Kerim. Ona göre yaşayacağız. O’ndaki kurallara göre hayatımıza yön verip, ondaki kurallara göre cihad yapacağız. Savaş ve kavga arzu edilmez. Ama Kur’an ölçüsüne aykırı hareket eden birisi üzerimize üzerimize geliyorsa, cihadın zamanı demektir. Ama mücadele Kur’an ölçüsüne göre olacağından, darbemiz asla karşımızdaki kişiye değil, zuhura çıkan batıla karşı olmalıdır.
Hz. Ali savaş meydanında yüzüne tüküren kafire karşı mücadele etmediğinden, nefsi kabarır kabarmaz kılıcını yere indirmişti.
Demek ki, Mevlana’nın dediği gibi, sopayı halıya değil, toza vuruyordu…

Ali Parlak
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
O'nunla var ol var olacaksan,
Kurtul O'nsuz tüm var oluşlardan...
Alıntı ile Cevapla