Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ağustos 2008, 19:07   Mesaj No:14

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Dua Etmek İle Kader Değişir mi?

Alıntı:
bakii Üyemizden Alıntı

Kaderiyye diye bir zihniyet bir düşünce vardır. Bunlar da kader konusunda kendilerinin aciz olduğunu herşeyi Allah'ın belirlediğini düşünerek, özgür iradelerini hiçe sayarak yaşarlar

Ravi: İbnu Ömer

Tanım: Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur:"Kaderiye fırkası, bu ümmetin Mecusileridir. Eğer hastalanırlarsaziyaret etmeyin, ölürlerse cenazelerine katılmayın."

Kaynak: Ebu Davud, Sünnet 17, (4691)



Ravi: İbnu Abbas

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ümmetimde iki sınıf vardır ki, onların islam'dan nasipleri yoktur: Mürcie ve Kaderiye."
Kaynak: Tirmizi, Kader 13, (2150)



Ben artık kader konusunda daha fazla yazmayacağım. Rica ediyorum sizde daha fazla irdelemeyin bu konuyu...
sayın baki kardeşim,

insan fiillerinin yaratıcısı ve belirleyicisinin yalnız Allah olduğunu, kulların bunda hiç bir rolü olmadığını iddia edenler kaderiye mezhebi değil, cebriyyye dir.her ne kadar isimleri kaderiye de olsa , islamda insanın fiillerinde özgür olduğu görüşünü savunan bir ekoldür.
ikinci olarak ta, bu mezhepler peygamber efendimizin vefatından sonra, emevi halifelerinin halka yaptıkları zulümleri, bunları biz yapmıyoruz,Allah taktir ediyor, öyle meydana geliyor gibi söylemleri üzerine çıkan karşıt görüşlerden ortaya çıkmışlardır.
şimdi nasıl oluyor da peygamber efendimizden kendinden sonra yaşanan olaylardaki gruplarla ilgili hadisler ortaya çıkmış?
son olarak ta bu konuya yazmıyor olabilirsiniz, saygı duyarız.ama usulüne uygun irdelemek te hiç bir sakınca görmüyorum ben.
saygılar..
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla