Konu Başlıkları: tuzlu simit tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2014, 23:17   Mesaj No:3

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
azranur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
keşke resimde paylaşsaydınız,bi de anlamadığım şey tuzlu simit veya pasta arada ne fark var,şekilde dolayımı öyle dediniz,bide su ılıkmı olacak mayalı hamur gibi,yoksa soğuk mu?yarım ölçü derken bu malzemelerin yarısıyla mı yapıyorsunuz?
tuzlu simit küçük simit şeklinde yapılıyor öne yumurta akına sonra susama batırılıyor

tuzlu pasta ya da kuru pasta ya elle değişik şekil verilir ya da hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla(çiçek-kalp-ay-kelebek....)şekil verilir

su normal musluk suyu ılık olma şartı yok y

yarım ölçü derken verilen malzemenin yarısı ile yapılıyor demek istedim


tuzlu simitin şekli



tuzlu kurabiye veya diğer adıyla kuru pastanın şekline örnek

Alıntı ile Cevapla