Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2014, 10:42   Mesaj No:1

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ali imran suresini sorularla tanıyalım

Ali imran suresini sorularla tanıyalım

BİSMİLLAH DİYEREK KONUYU AÇALIM İNŞAALLAH

ALİİMRAN SÜRESİ..

Hamd övmek ve övünmek tek ilah olan tek Allah adır ve Allahın adıyla başlarım
Selam Allah ın Rasullerinin ve Rasullerinin izinde olanların üzerine olsun.

Ben Aliimran süresinin ne zaman indiği veya surenin isminin nerden alındığına deyinmiyecem,bunlar zaten tefsirlerde var,ha bunlarda önemlidir,yalnız konunun fazla uzun olmasından ziyade ana teması üzerine yoğunlaşmaya çalıcam.

ALİİMRAN SÜRESİNİN İŞLEDİĞİ KONULAR HAKKINDA KISA Bİ AÇIKLAMA...

Aliimran süresi çoğunlukla şu üç temel meseleyi dile getirir.

1.Din meselesini....

Bunuda genel anlamıyla hak ve batıl yöneliş ve yaşantılar,yani hak ve batıl dinler olarak işler.Bu karmaşalık içinde geçerli ve kabul olunacak tek ve yegane dinin islam oluşunu belirtir......
İslamı ise öyle kuru bi laftan,içeriği boşaltılmış,sosyal hayattan koparılıp ilişiği kesilmiş,mabedlere hapsolunmuşluktan ziyade bizzat hayatın merkezinde güncel bütün sorun ve sıkıntılarda,bi yandanda bu sorun ve sıkıntılara Allah merkezli çözüm getiren dünya ve ahirettede iyilik sunan hükümler içeriği,yani hayatın başlangıcından bitişine kadar hayatın inşasını oluşturan hükümler bütünlüğü dür.Kulun kul üzerindeki hakimiyet ve otoritesini yıkıp sadece Allah ın hakimiyet ve otoritesini amaçlayan manada, gerçek ve hayatın her alanında canlılığını hissettiren İSLAM olarak tanımlar..


2.Müslümanların Rableriyle olan ilişkisi.


Müslümanların Rabbiyle arasındaki ilişki hakkında açıklık getirip.Yani inanmış müminlerin Allah a olan teslimiyetleri ve bu teslimiyetle Allah tan gelen herşeyi tartışmasız,yorumsuz bi şekilde kabul edip uymaları gerektiğini vurgular..


3.Konu ise ,müslümanın ancak ve ancak müslümanları dost edinebileceğidir.


Bunun için kimlerin va hangi yaşantı üzerinde neleri referans alanların müslüman olacaklarını çok iyi bilmeleri gerekmekte dir,yani kuru bi sözden ziyade BİRİNCİ SIRADAKİ DİN MESELESİNİ açıklarken bu tür bi yaklaşımda olmalarını ve müslüman ile müslüman olmayanların arasındaki farkı işleyip.Müslümanların kendilerinin dışındakilerin yaşam tarzlarından uzak durmaları gerektiğinin önemini vurgular..


Bu üç konu işlenirken Aliimran süresinde,bu üç konununda birbirinin içinde sıklıkla açıklayıp birbirleriyle sık ilişkili olduğunun ve ayrılmaz bi hayati önem arz eddiğini gündem eder.
Kısacası Aliimran süresinde Dinin ne olup ne olmadığını,neleri kapsadığını,neleri red eddiğini ve neleri kabul ettiğini ve dinin sahibi ile ,dini kabul edenler arasındaki BAĞIN ölçülerini anlatır...

NOT ..Pazartesi sabahından itibaren inşaAllah Aliimran süresine soru ve cevaplı paylaşımıda yapacam..şimdiki paylaşımım bi giriş olsun inşaAllah..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 595 29 Ağustos 2021 22:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5820 19 Aralık 2018 22:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1015 18 Aralık 2018 21:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1144 27 Ekim 2018 21:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1149 03 Ekim 2018 20:57