Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2014, 14:41   Mesaj No:9

Ali Parlak

Medineweb Aktif Üyesi
Ali Parlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ali Parlak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38986
Üyelik T.: 10 Şubat 2014
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Karaman
Mesaj: 164
Konular: 25
Beğenildi:76
Beğendi:68
Takdirleri:340
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Oku/Ali Parlak

SAYFALARDA YAZILI KUR’AN-I KERİM - MUSHAF

Enfüsteki ve afaktaki Kur’an’ı okumak, hele hele kılavuzsuz okumak imkânsızdır. Enfüs, afak hepsi Allah’ın ayetleridir. Allahu Teala, bu ayetlerini yine Kur’an’ı Kerim ile kendisi açıklar. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu açıkladığı için de Kur’an-ı Kerim aynı zamanda da Furkan’dır. Furkan ismiyle isimlenmiştir. Furkan, imanı küfürden, ihlası riyadan, tevhidi şirkten, hakkı batıldan, doğruyu eğriden, hayrı şerden, iyiyi kötüden, helali haramdan ayıran ve gerçekleri açıklayan demektir. Bu sebepten dolayı, gerçekleri öğrenmek isteyenlerin Kur’an-ı Kerim’den uzak durmasına hayret edilir.

‘’Âlemlere bir uyarıcı olsun diye kuluna Furkan’ı indiren Allah’ın şanı yücedir.’’ (Furkan Suresi 1)

Bu enfüs ve afakta seyredilen kitap olan levh-i mahfuz, öyle bir kitaptır ki, gizli açık her ne varsa hepsini bir bir yazmıştır.

"Gökte ve yerde gizli olan hiçbir şey yoktur ki, apaçık olan bir kitapta olmasın." (Neml Suresi, 75)

Mutlaka hakkı batıldan ayıracak bir Furkan’ın, yani kılavuzun olması gerekir. Yoksa tüm insanlık helak olurdu. İşte bu Furkan’da Kur’an’ı Kerim’dir. Allah’tan kullarına bir merhamet olarak, El-Emin(sav) olan elçisine gönderilmiş ve Emin(sav) elçisinin ağzından bize duyurulmuştur.

Çünkü insan sonsuzluk yolcusudur. Bu sonsuzluk yolculuğuna ilk adımı ölüm kapısından geçerek atar. Ölümden sonra tekrar diriliş ve insan için pek çok duraklar vardır. Bu duraklardan en tehlikeli olanı cehennemdir ki, Allahu Teala’nın Kahhar isminin tecelligah yeridir. Hangi kul, Kahhar ismin tecellisine dayanabilir ki…

İşte Allahu Teala da, kullarına merhametinden dolayı Kur’an’ı Kerim’i göndermiş, cehennemden sakındırarak, cennete çağırmıştır. Bu çağrıya uymayı herkes ister. Ama Furkansız olmaz. Çünkü Hak ve Batıl iç içedir. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu insan bilemez. Mutlaka doğruyu gösteren bir kılavuzun olması gerekir. İşte bu kılavuz, Kur’an’ı Kerim’dir.

Kur’an’ı Kerim’den uzak duran ve kendisine başka kılavuz arayan kişilerin kılavuzuna karga benzetmesi yaparsak yanlış yapmış olmayız sanırım. Kılavuzları karga olanların burunlarını pislikten kurtaracaklarını sanmam. Çünkü Levh-i Mahfuz kitabının içinde, doğru yolun üzerine oturacağını söyleyen şeytan da vardır.

Allahu Teala hepimize doğruyu yanlıştan ayıracak akıl ve anlayış, Kur’an’ı okuyup anlayıp yaşayacak izan ve güç versin. İmtihanını geçmiş, razı olduğu kullarından eylesin. Amin…

Ali Parlak
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
O'nunla var ol var olacaksan,
Kurtul O'nsuz tüm var oluşlardan...
Alıntı ile Cevapla