Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mart 2014, 00:15   Mesaj No:4

Tuba_

Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:17
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ali imran suresini sorularla tanıyalım

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Aliimran Suresini Sorularla tanıyalımın ilk bölümü..

BİSMİLLAH....

Soru 1..
Tevratın,incilin ve hak ile batılı ayırt edmek anlamına gelen furkanın birlikte geçtiği ayet hangisidir

a] 1

b] 22

c]2

4]3
3. AYET
Soru 2..Daha öncede insanlara indirilen Furkanın indirilmedeki amacı nedir ve hangi ayette geçer.

a]incili ve tevratı tasdik için

b]insanlara doğru yolu göstermek için

c]insanlara tevratı ve incilin tahrif olduğunu bildirmek için

d]müşriklere güvenmemeleri için

A ŞIKKI 3. AYET
Soru 3..Varlığı, diriliği her an için olup, gökleri, yerleri her an için tutan, daimi her şeye her hususta iktidarı yeten Allah ın olduğu ve devamındada ilahlığında ortağı olmadığını anlatan ayet hangisidir..

a] 18

b] 5

c]2

d]51

C ŞIKKI 2. Hayy ve kayyûm olan Allah'tan başka ilâh yoktur.

Soru 4.
Kuranın ayetlerinin bir kısmının yorum gerektirmeyecek kadar anlaşılır[muhkem] ve bir kısmınında başka bi kısmıyla benzeştiği için[müteşşabih],benzeşenleriyle açıklık kazanacağını ve bunuda ancak ilimde derinleşenlerin anlayacağı,bunun dışında heve ve hevesinin algısıyla açıklamaya çalışanların kalplerindeki eğrilikten bahseden ayeti hangisidir.

a] 7

b] 17

c] 128

d]51
7. AYET

Soru 5.inkar edenlerin fayda bekleyipte faydasını bulamıyacakları nelerdir,hangi ayette geçer.

a] halkın önüne çıkınca yaptıkları duaları

b]filleri

c] silah ve planlı projeleri

d] malları ve evlatları

D ŞIKKI 10 - Gerçek şu ki, kâfirlere, Allah'tan gelecek bir zararı, ne malları, ne de evlatları engelleyemez. İşte onlar, o ateşin yakıtı olacaklar.

BUNA BENZER BİDE 116. AYET VAR 116 - O inkâr edenler (var ya), onların ne malları, ne de evlatları, onlara Allah'a karşı hiçbir fayda sağlamayacaktır. Onlar, ateş halkıdır; orada ebedi kalacaklardır.

Soru 6.Allah ın günahlarından dolayı tıpkı fravunun hanedanına benzettiği ve bunun gibi yapanları yakalayı vermesindeki sebebi nedir ve hangi ayette geçer.

a]Onlara gelen rasulu öldürmeleri

b]Allah ın ayetlerini yalanlamaları

c]Allah ın ayetlerini inkar etmeleri

d]hiç biri

B ŞIKKI 11. AYET
Soru 7.insanlara çekici gösterilen dünya metaı olan ve bu çekici gösterilenlerin dünya hayatının geçici menfaati olduğunu,asıl kazancın bunlar değide,ahiret yurdu olduğunu anlatan ayet hangisidir.

a] 15

b] 17

c] 26

d] 14
D ŞIKKI 14. Nefsanî arzulara, (özellikle) kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, salma atlara, sağmal hayvanlara ve ekinlere karşı düşkünlük insanlara çekici kılındı. Bunlar, dünya hayatının geçici menfaatleridir. Halbuki varılacak güzel yer, Allah'ın katındadır.
Soru 8.Allah nezdinde tek din olduğu ve her akıl sahibininde bundan dolayı diğer dinlerin batıl olduğu ve diyalog olmayacağı anlaşılan ayet hangisidir.

a] 19

b] 29

c] 22

d] 26

A ŞIKKI 19. Allah nezdinde hak din İslâm'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur.

Soru 9.Rasulullah [ ve müslümanlara örnek olma hasebiyle aynı tavrı sergilemek adına] ile tartışanlara karşı tavrı ve kendini semavi bi kitaba nispet eden ki bu şuanki zamanda kendini kurana nispet edip ÜMMİ [okuma ve anlamada ümmi bilmeyen] kişilere karşı tartışmaya geçmeden yapılacak davet ve çağrıyı anlatan ayet hangisidir..

a] 26

b] 23

c] 20

d]31

C ŞIKKI 20. Eğer seninle tartışmaya girerlerse de ki: "Bana uyanlarla birlikte ben kendimi Allah'a teslim ettim." Ehl-i kitaba ve ümmîlere de: "Siz de Allah'a teslim oldunuz mu?" de. Eğer teslim oldularsa doğru yolu buldular demektir. Yok eğer yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır. Allah kullarını çok iyi görmektedir.

Soru 10.Kendini semavi bi kitaba nispet eden, bunlar şuan ki bende kuranı kabul ediyorum deyip kuranın içeriğini bilmeyenlerdirde,bu kitap ehlinin geçmişte Rasulullah ın çağrısına ve aralarındaki ihtilaflarda Allah ın kitabıyla hükmedilmeye çağrılınca gelmemelerinin sebebini ve bu sebebin geçtiği ayet hangisidir.

a]bize ateş sadece sayılı günlerde dokunacak[yani biz cehennemde bi süre yanıp daha sonra çıkacaz] demeleri ve böyle düşünmeleri

b] biz seyyidiz peygamber soyundan gelmişiz demeleri

c]benimde dedem sofi,hoca ,alimdi, demeleri

d] gavs, kutup,sadat,şeyhim beni kurtaracak demeleri
A ŞIKKI 24. Onların bu tutumları: Bize ateş, sadece sayılı günlerde dokunacaktır, demelerinin bir sonucudur. Onların vaktiyle uydurdukları şeyler de dinleri hakkında kendilerini yanıltmıştır.
Alıntı ile Cevapla