Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2014, 09:15   Mesaj No:10

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: çocuklarınızla arkadaş olmayın

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
mihrinaz ben de iyiki bu bölüme editörlük verdiler diyorum

bilmediğim o kadar çok şey varmışki bir de doğru bildiğimiz yanlışlaruzgn

ben de çocuğumla arkadaş olmak için çırpınıyordum

şu uzman bunu diyor bu uzman şunu diyor diye diye kafamız allak bullak oldu

evet annelerimiz anne gibi davrandı yanlışlarımızda uyardı nasihat verdi

hepinizin affına sığınarak söylüyorum ki şimdiki anne-babalar tabiri caizse kendimde içinde oyuncak gibiuzgn

herşeyi irdeliyoruz ne kendimizi ne de çocuklarımızı rahat bırakıyoruz

sen çocuklar ne ister konusunda çocuklar her davranışımdan bir anlam çıkarmayın beni rahat bırakın gibi sözler yazmıştın

evet haklıydın

yavrularımız allaha emanet olsun
ben yaklaşık 5-6 yıldır özellikle çocuk psikolojisiyle ilgili makalaleleri,kitapları ve yazıları okuyorum.aslında o kaynaklarda şöyle yapın,böyle yapın demiyor.bilinçli annelerimizin yetiştirdiği gibi yöntemler var genelde.önceden sallayarak uyutuyorduk çocuklarımızı şimdi kendi uyuması için çözüm bulmaya çalışıyoruz sizce çok kötü bişey mi yapıyoruz.körü körüne söylediklerini yapalım demiyorum ama bence yeni araştırmalar gayet olumlu.

çocuklarımızda özgüven var.önceden biz babamızın yanında çıtımızı çıkarmazdık.bakıyorum oğluma babasına merak ettiği herşeyi soruyor,öğreniyor.bize saygı duymayı babamızın yanında konuşulmayacak olarak öğretti büyüklerimiz.şimdi bakıyorum etrafıma çocuklar akıllı,kendini ifade edebilen sağlam duruşlu...


büyüklerimiz ne der.ağlayan bebeği kucağa alma alışır.biz aldık kucaklarımıza emanetlerimizi fena mı yaptık.kundaklara bağlanırdı çocuklarımız el ayak kımıldamazdı,hatta bazen vücutta kalıcı hasarlar bile olurdu.şimdi çocuklar kundaklardan çıktı.çok yanlış bi uygulamamı sizce..

tv izletmiyoruz çocuklara mesela.onlarla sohbet ediyoruz,bunlar olumsuz değil ki...

her aile farklı olabilir tabiki ben kendi çevremden örnekler veriyorum.yani kendi açımdan değerlendiriyorum.biz babalarımızın annelerimizin kokusunu sadece yanına geldiğimizde alırdık.anne=iş,güçtü.şimdi bakıyorum etrafıma anneler çocukları için çalışmayı bırakıyor.bu güzel bi gelişme bence.

çocuklarımızın dilini öğrenmek güzel tabiki aşırıya kaçmamak gerekiyor...

batı ile ilgili bi tabir vardır ya hep.olumlu yönlerini almalı fakat körü körüne batıya bağlanmamalı diye.bence de uzmanların her dediğini yapmamalı ama bazı uygulamaları da annelik süzgecinden geçirerek uygulamalı kanımca.

her uzmanı da dinlememeli bence.önceden çocukla ilgili genel değerlendirmeler yapılıyordu.malumunuz ülkemizde pedogoji bölümü yıllar önce kapatıldı.çocuk psikolojisiyle ilgili araştırmalar yeni yeni yapılıyor.yabancı kültürlerin araştırmaları Türkçeye çevriliyor sonra da uzmanlar bu metinleri bize okuyordu.ama artık ülkemizde bizim kültürümüzde yetişen çocuklar için çok güzel araştırmalar yapılıyor.istifade edilmesi gereken güzel araştırmalar var...

doğal anne babalıkta var ama onlar için de anne babamızın bizi çok iyi yetiştirmesi gerekiyor.yani temel sağlam olmalı.bunun içinde stressiz bi ortam şart.kaygısız bi ülkede yaşamalıyız yani..

konuyu çok uzattım çok özür diliyorum hakkınızı helal edin...selametle...
Alıntı ile Cevapla