Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mart 2014, 23:47   Mesaj No:2

Tuba_

Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:17
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Hamilelikte sağlıklı saçlar nasıl sağlanır önerileri

Hem hamilelik döneminde hem de doğum sonrasında, saçlar değişim gösterebilir. Anne adaylarının bu dönemlerde doktorunun önerdiği vitaminleri (folik asit dahil) ve demiri düzenli olarak kullanması çok önemlidir. Ayrıca, hamilelik öncesinde kullanılan saç bakım kürleri, saç vitaminleri ve özel şampuanlar hamilelik süresince kullanılmamasında fayda vardır. Çünkü bu tip kozmetik ürünlerin içerdiği kimyasal maddeler bebek için tehlikeli olabilir. Bu tip ürünlerin doktor onayı ile kullanılması çok daha sağlıklıdır.

Saçlar her kadın için önemlidir. Özellikle hamilelik döneminde güzel görünmek isteyen kadınlar için, bakımsız ve cansız saçlar moral bozukluğu yaratabilir. Kadınların ruh halini etkileyen ve onları motive eden saçlara, hamilelik döneminde de özen gösterilmelidir. Kırılma ve cansızlaşmanın olmaması için, bazı noktalara dikkat etmek, saçları biraz daha sağlıklı yapacaktır.

Hamilelik ilerledikçe saçların kırılganlığı da artar. Böyle bir durumda, saçlar kısa kestirilerek dolgunluk korunabilir. Ülkemizde, halk arasında batıl inançlar nedeniyle dokuz ay boyunca saçlarını kestirmeyen anneler ise bu durumda saçlarına çok daha fazla özen göstermelidir.

Hamilelikte sıvı tüketimini artırmak, özellikle de kalsiyum açısından zengin olan süt ürünlerini; yoğurt, peynir, dondurma ve sütten yapılan tatlılar, portakal suyu ve rokayı bol bol tüketmek gerekir. Anne adayı iyi beslenmezse hem bebekte hem de kendisinde demir eksikliği görülür. Bu da anne adayında saçların dökülmesi şeklinde kendini gösterir.

Uzmanlar hamileliğin ilk 3 ayında perma yaptırmaktan veya saç boyatmaktan kaçınmamız gerektiğini söyler. Daha sonraki aylarda da kurşun, nikel ve bakır içeren saç boyalarını kullanmamamızı belirtirler ve kimyasal boyalar yerine bitkisel içerikli boyaların kullanılması ve bol soğuk su ile durulanması gerektiğini de vurgularlar. Ayrıca, saç spreyleri, jöle, saç bakım kürleri gibi ürünlerden de hamileliğiniz süresince uzak durmanın faydalı olduğu da söylenmektedir.

Bazı bitkisel şampuanlarla ya da saç masajıyla da saçlara canlı bir görünüm kazandırılabilir. Çok sıcak su ile banyo yapmak, güneş altında şapkasız gezmek, sık sık fön çektirmek, düzensiz uyumak ve herzaman atkuyruğu şeklinde bağlamak, saçların daha çabuk yıpranmasına neden olacaktır. Saçları ıslakken taramak, sert ve çekiştirerek taramak da saçların daha çok dökülmesini sağlar. Saçlar tarakla veya fırçayla taranırken daima doğru yönde taranmalıdır. Stresten uzak durmak saçların sağlığı açısından da önemlidir. Ayrıca yüzmeyi seven hamileler ise, saçlarını tuzlu ya da klorlu su ile bırakmamalı hemen duş almalıdır.

Saçlardaki beyazlar nedeniyle boya yaptıramamaktan yakınan anneler ise, özellikle ilk 3 ay için beyazlarını renkli saç bantları ile kapatabilirler. Ayrıca sadece görünen bölgelere eczanelerde satılan ve beyaz saçları geçici olarak kapatan küçük saç fırçalarından alarak çözüm bulabilirler. Daha sonrasında doktor onayı ile bitkisel boya yaptırmayı düşünebilirler.

alıntı
Alıntı ile Cevapla