Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2014, 02:37   Mesaj No:26

@MAVERA@

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:@MAVERA@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13371
Üyelik T.: 19 Şubat 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 21
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'anı öğrenmek için hadis okuyun

“sünnet kuranın hayata aktarıldığı şekildir,yani sünnet ile vahiy ilişkisi kopmaz bi bütünlüktür,

yalnız hadis ve sünnet farklı şeylerdir.Bunuda ancak bu ilimin usulunu bilenler anlaya bilir ve fark edebilirler, ,takvim yaprağı hadisçiliği veya kopyala yapıştır yapanlar değil...”
Alıntı-Bilinmez

Bilinmez yanlış görüşten rücu etmek erdemlikTİR.Muallime hoca konuyu çok güzel delilleri ile birlikte ortaya koymuş.2012 ye ait yazılarını tekrardan gözden geçir ve yanlışlar varsa Allah için düzelt.aksi takdirde o yazılardan etkilenen birileri olursa bunun vebalinin hesabını Allah a veremezsin.

Bakın daha evvel hangi ayeti meseleye delil getirmişsin.

ENAM SÜRESİ..145. De ki: Bana vahyolunanda, leş veya akıtılmış kan yahut domuz eti -ki pisliğin kendisidir- ya da günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvandan başka, yiyecek kimseye haram kılınmış birşey bulamıyorum. Başkasına zarar vermemek ve sınırı aşmamak üzere kim (bunlardan) yemek zorunda kalırsa bilsin ki Rabbin bağışlayan ve esirgeyendir.


Sizin daha evvelki anlayışınıza göre bu ayetin lafızlarından yani yalın şekliyle anlaşıldığına göre Kur’an da başka haramların olmaması gerekir.Oysaki başka ayetlerde başka haramlarda dahil edilmek üzere haramların kapsamı genişletilmiştir. Mesela şu ayete bakın

“Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah’a itaatten kopmak)tır. Bugün kâfirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse, şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.”Maide/3

O zaman şunu kesinlikle bilmekte fayda vardır oda şudur.Sünnet yani peygamberin sözleri ve amelleri vahiyle örtüşmektedir.Ve vahyin anlaşılmayan bölümleri açıklamaktadır.
Şimdi size sorsam bu ayette fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındıdan kasıt nedir? Siz bana bunu nasıl açıklayacaksınız?

Yada dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar hangileridir?

Bir başka örnekte şu olabilir Maide/3 şöyle buyurmaktadır. “Size temiz ve hoş olan şeyler, bir de Allah’ın size verdiği yeteneklerle eğitip alıştırdığınız avcı hayvanların tuttuğu (avlar) helâl kılındı”

Şimdi bu avcı hayvanlar hangileridir.Kedi mi? köpek mi? Leopar mı? Aslan mı? Kaplan mı? çakal mı? hangisi?

Namazsız,tesettürsüz,amelsiz,ibadetsiz,laik demokrat bu mealci taifesinin müslümanların aklını bulandırmak için ortaya attığı safsataları ve batıl düşüncelere reddiyeler yazmak her müslümanın vazifesidir.

Muallime hoca İbni Kayyımdan aktarmış olduğu üzere

1-Her yönden Kurana uygundur.Kuran ile Hadis bir hüküm üzerinde birleşir.
2-Hadis Kuranı Tefsir eder,Mücmeli(kısa,öz,özet) tafsil eder(açıklar)
3-Hadis ,Kuran'ın suküt eylediği bir hükmü haram veya vacip kılar.

Müslümanların inancı budur bunda da herhangi bir ihtilaf söz konusu değildir.Herhangi bir sözün hadis olup olmamasının araştırlması başka birşeydir şöyle demek ise“hadisi öğrenmek için,neyi okuyalım.Kuranı öğrenmek hadise mahkum ise,hadisi öğrenmek içinde başka bi mahkumiyet lazım” demektebaşka birşeydir.

Hadis, hadistir eğer hadisin sıhhat derecesi sahih ise bunun takvimde olması ile başka bir yerde olması arasında bir fark yoktur.Muallime hoca verdiği hadisin sahih olduğunu söylüyor.O halde bunu araştırmak lazım.Eğer hadis sahih ise bunun inkarı küfürdür.
Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır mealen;


“Kim, kendisine hidayet (doğru yol) besbelli olduktan sonra peygambere karşı çıkar, mü’minlerin yolundan başkasına uyarsa, onu yöneldiği yolda bırakırız ve cehenneme sokarız. Orası ne kötü bir varış yeridir.
”Nisa/115

Şüphesiz Allah doğruyu söylemiştir.
Alıntı ile Cevapla