Konu Başlıkları: 'Kürt' Bilmecesinin Çözümü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2014, 20:29   Mesaj No:2

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Standart Cevap: 'Kürt' Bilmecesinin Çözümü

Müsaade ile ...

Uzun ve dikkatle okunması gereken bir yazı,.Aldığın Tarihceli kaynaklar önyargılı ve milleyetçi bir biçimde yansıtılmış.

Kürt Tarihini incelemek;sadace tek taraflı,yanlı,önyargılı biçimde yani Türk kaynaklarında olmaz
.Orda Kavim olarak dil lafzeddiğin zazaca kurmanca yani kürtcenin lehçelerini başka cümleler kurarak birleştirmeniz ve bağımsız bir dili bağımlı kurallara dayatmayı açık bir şekilde net açıklamanız lazım ...

Ve Ayrıca:Aşağıdaki yazıda kürtlerin atalarının farisi olduğunu beyan etdiniz bunu açıklamanız lazım çünkü ;Ataları farisi olan milletin dili nasıl kürtçe olur ve ayrıca Fariside ayrı bir dile sahipken?

ZAMANIMIZIN KÜRT KAVMİ ise Türk değildir. Ancak Kürt kelimesi Türkçedir: kar yığını, çığ, karlı yer, kalın kar tabakalı bölgede yaşayanlar , dağ, göçebeler anlamına gelmekte olduğundan Kuzey Mezopotamya’ya coğrafi nedenlerle ‘Kürdistan’ denildi. Bunun akabinde Kürdistan’da yaşayan Farisi bir isimsiz dağlı kavim (ki bugünün Kürtlerinin atalarıdır) ; yaşadıkları coğrafyanın ve yaşam biçimlerinin de yüzde yüz aynı kavramı yansıtmalarından dolayı ‘Kürt’ ismini IRKİ anlamda çevre baskısıyla ya da isteyerek benimsemişlerdir. Bugünkü Kürt milletinin tarihi budur (*).
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla