Konu Başlıkları: Bir Nükte Bir yorum...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2014, 09:23   Mesaj No:4

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Nükte Bir yorum...

Buradan bir çok yorumlar çıkarılabilir. Bakılan pencereye göre yorumlar değişiklik gösterebilir.
Birinci olarak mahalle halkının tavrı takdire şayan bir tavırdır. İçki satan dükkandan alışveriş yapmamış, inançlarından ,ilkelerinden taviz vermemiş, harama bulaşmamışlardır. Halk inancının gereği olarak içkiyi ne içmiş ne de satın almıştır.
İkinci olarak içki satanlar müşteri bulamayınca kendileri dükkanlarının müşterisi olmuşlar, kendi kendilerini tatmin etmeye, morallendirmeye çalışmışlardır.Kendilerince de morallenmişlerdir.İçki satan kimseler aynı zamanda kendi işyerlerinin müşterisidir.

Üçüncü olarak, Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz misali Müslüman mahallesinde de içki dükkanı açılmaz.

Biraz de bu nükteden güncel siyasi olaylar tahlili yapalım:
Geçen pazar günkü yerel seçimlerden AK Parti aleyhinde bir çok kaset, cd, montaj çıkardılar ki kendilerince Tayyip Erdoğan'ın ipini çekeceklerdi. Geçen dönem AK Parti yerel seçimde % 38 oy almıştı. Gerek CHP gerek Cemaat gerekse MHP , AK Partinin oyunu %30'un altına düşürmek için çok uğraşıp çabaladılar. Şayet %30 un altına düşseydi seçimden sonra AK Partiyi iktidardan indireceklerdi. Yani halk nazarında büyük itibarı olan Tayyip Erdoğan'ı devirmek için halkın gözünden düşürmek için tezgah açtılar ama bu tezgahtan halk mal almadı. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar misali CHP, MHP ve Cemaat birbirlerini ağırladı .Halk onların şamatasına, tezgahlarına iltimas etmedi. Seçim sonucunda ise AKP %45 alınca şapa oturdular. Daha sonra ise kendi kendilerine " AKP oylarını düşüremedik, halktan oy çalamadık, siftah yapamadık ama seçim surecinde gerek STV de gerek Kanal Türk de gerek Halk TV de gerek Bugün TV de , gerek Zaman, Posta, Bugün, Cumhuriyet , Taraf gibi gazetelerde iyi tantana çıkardık" diye avunuyorlar
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla