[QUOTE=Abdulmelik;327252]

13.soru doğru ama verdiğin ayet 36.ayet olmalı idi.30.ayet değil.  
 9.soruda fecr hocam eminmisiniz?
 Nurşen hocamızın cevabı doğru gibi.. 
-----------------------------------------------------------------------------  
21-“Allah sözünden Caymaz” Ne anlamalıyız?  - Sünnetullah değişmez.
  - Küfür ehline mühlet verir.
  - İnsanları sınar sonra gereğini yapar.
  - Kafirlere azap Müminlere Kurtuluş.
  - Kafirlere azap Müminlere kurtuluş      Ayet   (31)   O inkar  edenler  var ya  onların   kendi  yaptıkları yüzünden  başlarına  musibet  inip  duracak  , yurtlarının yakınına  konacak  sonunda  Allah'ın  vaadi  gelecektir  Şüphesiz  Allah  vaadinden  dönmez.

22.”zira Onlar Rahman’ı İnkar ediyorlardı” Ayetinden ne anlamalıyız? - Müşrikler Allaha inanıyorlardı ama Sıfatlarına inanmazlardı.
  - Müşrikler Allaha inanıyorlardı ama Çıkarlarına karışmayan(laiklik) bir Allah istiyorlardı.
  - Müşrikler hiçbir şekilde Allaha inanmazlardı.
  - Müşrikler Allaha inanırlardı ama putları da aracı kullanırlardı.
  - Müşrikler Allah'a  inanıyorlardı  ama çıkarlarına karışmayan bir Allah  istiyorlardı.

23-Peygamberinin görevini ne ile izah ediyor? - Vahyi kitlelere ulaştırmak.
  - İnsanları korkutmak.
  - İnsanları müjdelemek.
  - Kafirleri öldürmek.
  - Vahyi  kitlelere ulaştırmak   Ayet  (30)   Ki  onlar  Rahman'a  küfrederken  sen  onlara  karşı  sana  vahyettiğimiz  kitabı  okuyasın O  rahman  benim  Rabbimdir. Ondan  başka  ilah  yoktur. Ben O'na dayandım ve  tövbem de  O'nadır.

24-Kalpler nasıl tatmin olur? - Vahiy ile
  - Peygamber ile
  - İlim ile
  - Aynel yakin ile
  - Vahiy  ile       Ayet    (28)    Evet  onlar  ancak  Allah'ın  zikri  ile  huzura  ererler

25-“dünya hayatı ahiret karşısında bir ……ibarettir.” boşluğuna hangisi gelmelidir? - Kısa vadeli bir hazdan
  - Ahiretin benzerinden
  - Kısa bir hayattan
  - Sınavdan
  - Kısa vadeli bir  hazdan    Ayet   (26)    Onlar  dünya  hayatı  ile  sevinmekteler,  oysa  dünya  hayatı  ahiretin  yanında bir  yol  azığından  ibarettir