Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2014, 07:56   Mesaj No:29

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslüman Olduğu Ölünce Anlaşıldı

arkadaşlar,zeus eğer sinkaflı sözler kullanmaışsa bırakın inancı hakkındakilerini dışa vursun.

Zeus,benimle aynı Allah a inanmadığını söylemiş bu doğrudur.

Zaten bakara süresi 133 ayetinde yakup as çocuklarına ben öldükten sonra kime itaat edeceksiniz diye sorunca çocukları Yakup as ma direk olarak Allah demeyip,aynen şunu diyorlar,çünkü toplumların Allah dedikleri ile Allah ın kendini vahiy ve rasullerle tanıttığı arasında farklılıklar vardır bunuda ancak vahiynin aydınlığında görmek isteyenler fark edebilirler.

bakara süresi 133 - Yoksa siz de olaya şahit mi oldunuz; Yakub'a ölüm hali gelip çattığı zaman, oğullarına; "Benden sonra neye ibadet edeceksiniz?" dediği zaman, oğulları; "Senin Allah'ına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın Allah'ına, tek olan o Allah'a ibadet edeceğiz. Biz ancak O'na boyun eğen müslümanlarız." dediler.

Bu ayettende anlaşıldığı gibi toplumun Allah telakisi inancı ancak ve ancak vahiydeki tanıma uygunsa doğrudur.Burda Yakup peygamberin çocukları toplumun içerisindeki Allah inancından ziyade,yakup peygamberin Allah ına ve ,Yakup ile birlikte diğer rasullerle kendini tanıtan Allah a inandıklarını ve itaat edeceklerini söylüyorlar.yani burdanda anlaşıldığı gibi nasılki yakup as mın çocuklarının Allah ı ile,toplumun Allah inancı aynı değilse,benimde yaşadığım toplumun ve ZEUS gibi Allah telakisi olanlarla ,Allah inancım aynı değil


Zeus ta eğer sinkaflı sözler kullanmaışsa banını kaldırın,yani ben bu kanaatteyim,tabiki site ve yönetimi daha farklı düşünüyor veya kararları farklılık arz ediyorsa bunada karışmam..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla