Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Nisan 2014, 13:20   Mesaj No:16

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri "nurşen35" kardeşimiz

Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı Mesajı göster
misafirhanemize hoş geldin nurşen ablacım hayırlı olsun inş.


biraz tanıyabilirmiyiz seni abla bize kısaca kendinden bahsedermisin?


Medineweb Hocam , hoşbulduk, inşallah misafirliğim hayırlı olur.

Öncelikle kendimden bilmeniz kadar bahsedeyim.

Düz Edebiyat lisesi mezunuyum. Annem ve babam Erzurum doğumlu ben ise İzmir. Şu an İzmir de ikamet ediyorum. Yıllarca kendi çabalarımla ilim öğrenmek için uğraştım. Sürekli bir iş hayatım olduğu için de Kur'anı Kerimi öğrenmeye vaktim olmamıştı. Rabbim de biliyor öğrenmeyi çok istiyordum. 2012 de işten ayrıldım ve Kur'anı Kerimi öğrenmek için kursa kayıt oldum. Burada kısa zamanda benimde farkında olmadığım bir başarı sergiledim, çok şükür. İzmir müftülüğünün bölgesel çalışmasındaki sınavlarında kursumuzu başarıyla temsil ettik.

Buarada hocamın teşfikiyle üniversite sınavlarına girmem gerektiğini bana aşılayınca sınavlara girdim. ( bu konuyu bayanların ilahiyat okumaktaki amacı ) sayfasında paylaşmıştım. Madem ki misafirim biraz fazla konuşayım ve tekrar anlatayım

Çünkü; bu dönem belki de hayatımda bir daha yaşayamayacağım en güzel anlardı. Liseden mezun olalı çok uzun zaman olduğu için hiç bir bilgiye sahip değildim. 1 veya 1,5 ay kadar çalışarak sınavlara girdim. sınav sonucunda tabiki kazanamamıştım. sadece 135 puan alabilmiştim. Benimle birlikte hocam ve kurs arkadaşlarımda çok üzüldüler.
Ama tevekkülü asla bırakmadım. 'Rabbin sen dilersen bu puanımı yükseltirsin. Çünkü; ben senin ilmini istiyorum, sen rızıkları dilediğine verirsin, ilmini de isteyen herkese verirsin' diye sürekli dua ediyordum. Tercih zamanı geldiğinde hocam ısrarla tercihini yap belki kontenjan açığı olursa yerleşebilirsin diyordu.
Tercih zamanı utana sıkıla okul müdürünün karşısına çıktım. Kendisine önlisans için tercih yapmak istediğimi söyledim, bana işlem yaptı gidebilirsin dedi. Oradan öyle hızlı kaçarak çıkıyordum ki!
'dur bir dakika yanlışlık yapmışım, senin puanın yetmiyormuş' diyecek korkusuyla uzaklaştım.
Şaşkındım, nasıl tercihimi yapabildim bilemiyordum. Her an ' Allah'ım sen ol dersen olur, puanımı sen dilersen yükseltirsin' diyerek duamı tekrarlıyordum.
Birgün üniversitelere yerleşme zamanı geldi. O zaman bilgisayarım olmadığı için, kardeşimi arayıp durumumu öğrenmek istedim. Son kez bir daha duamı tekrarlıyarak ' Beni senin ilminden ayırma, Sen dilersen puanımı yükseltirsin' diyerek kardeşimden sonuçlara bakmasını istedim.
Bana 'abla yerleşmemişsin' dedi. Yine dua ettim. ' Rabbim bir bildiğin vardır' diyerek telefonu kapatırken, kardeşim 'abla dur şaka yaptım, ilahiyat bölümüne yerleşmişsin' dedi. Ben hıçkıra hıçkıra ağlayarak asıl şimdi şaka yapıyorsun ben 135 puanla nasıl yerleşiri, dediğimde ' abla sen 208 puanla ilahiyata yerleşmişsin dedi.
Bu Rabbimin bana mükafatıydı, şükürler olsun. Şuan bildiğiniz gibi ilahiyat 1. sınıftayım.


Medineweb Hocam kısa demiştiniz biraz uzadı galiba