Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Nisan 2014, 18:27   Mesaj No:4

Erkam Taylan

Medineweb Üyesi
Erkam Taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Erkam Taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44761
Üyelik T.: 09 Temmuz 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Bay
Memleket:Van
Yaş:42
Mesaj: 94
Konular: 16
Beğenildi:26
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Yürekten Kaleme İçim Zelzelişler...

Dünyaya olan sevgimiz aslında bizim ahirete olan sevdamızıda gözteriyor.Dünya hayatı kalbimizde ne kadar yer ediniyorsa Ahiret hayatıda o kadar yer ediniyordur.

Dünyaya bakışımızı belirleyen fikirler bizim kimliğimizi de belirlemektedir. İslami kimlik sahibi olan herkesin dünyaya bakı­şı, ALLAHu tealanın Kur’anı keriminde belirttiği şekilde olmalıdır. Çünkü İslami kimlik sahibi olanların fikirlerinin kaynağı is­lamdır. Eğer başka kaynaklardan besleniyorsak, kaynağın kimliğine sahip oluruz.

"Bilin ki, dünya hayatı bir oyun, eğlence, süs, kendi ara­nızda (birbirinize karşı) övünme, mal ve evlat çoğaltma yarışıdır. (Bu) tıpkı bir yağmura benzer ki; bitirdiği ot, ekicilerin hoşuna gider, sonra kurur, onu sapsarı görürsün, sonra çerçöp olur. Ahirette ise çetin bir azap; ALLAH'tan mağfiret ve rıza vardır. Dünya hayatı ise, sadece aldatıcı bir geçinmedir" (el-Hadîd, 57/20)

"Onlara dünya hayatının tıpkı Şöyle olduğunu anlat: (Dünya hayatı) gökten indirdiğimiz bir su gibidir. Yerin bitkisi onunla karıştı ve (sonunda bitkiler) rüzgârların savurduğu çöp kırıntıları haline geliverdi. (İşte hayat böyle bir mevsim kadar kısadır. Hayatı yeşerten, kurutan, tekrar yeşertecek olan hep ALLAH'tır) ALLAH her şeye kadirdir. " (el-Kehf, 18/45)

"Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Eğer inanır, (günahlardan) korunursanız (ALLAH) size mükâfatlarınızı verir ve sizden (bütün) mallarınızı istemez (sadece zekât ve sadaka gibi cüz-i bir miktar talep eder) " (MUHAMMED, 47/36)
__________________
Özgürlük Akılların Kiradan kurtulması ile Başlar..
Alıntı ile Cevapla