Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Nisan 2014, 18:45   Mesaj No:92

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri "nurşen35" kardeşimiz

Alıntı:
eRkam_turabii Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Abla müsaadenizle sizce bugünkü islamla asrı saatdeki islam arasında değişen bişi varmı?

Günümüz Türkiyesinde sizce islam toplumumuzun neresine tek egemenlik yapıyor hangi alanlarda islam yaşantımız var...


İslam öğretileri sadace namaz oruç ve hac ilemi biter..Sonucta kafir düzenler bunu telkin ederler namazın kıl orucun tut.hacın yap kimse sana karışmaz derler.Bu düşünce islamın neresindendir..

teşekkürler Abla...


İslam var olduğundan kıyamete kadar asla değişmeyecektir. Fakat günümüzde İslama bakarsanız biraz da işmize geldiği gibi İslamı yönlendirmeye çalışırsak (haşa estağfirullah) müslümanlıkla bir ilgimiz kalmaz. Allah'ım korusun bizlerin Mekke müşriklerinden ne farkımız kalır . Onlarda demiyorlarmıydı Peygamberimize 'ya Muhammed tamam bir yaradan olduğunu kabul ediyoruz ama sen, bizlere (nefislere) zor gelen kurallara uymamızı istiyorsun. Yaradan bizi bize bıraksın biz dilediğimiz gibi yaşarız' Rabbim bizleri Kur'an ve sünnetin yolundan ayırmasın.
Ayrıldığımız zaman başımıza gelen musibetlere vay niye benim başıma geldi diye dövünenler dönüpte, benim yaşayışımda bir eksiklik var mı diye geriye bakmalılar.
Öncelikle İslamın ne olduğunu bilip, nasıl uygulanması gerektiğini öğrenmeli, en önemlisi kulaktan dolma bilgilerle İslamı tam anlamıyla yaşayamayız.
Evde kılınan namazlar ve camileri dolduran cemaat sadece mübarek günlerde değil, bizim yaşantımızın yegane temeli olmalıdır.

1941 yılında Türkiye'nin imanını yok etmeye çalışan zihniyet için savaşlardan çıkmış ve okuyamamış, yaşamak için mücadelesini gösteren halkı yönlendirmek , çok daha kolaydı. Kafir düzenler İslamiyeti oyuncakları haline getirerek o zamanın gençlerinin beyinlerini yıkadıklarlarından o gençler imansız olarak ölmüşlerdir.
İslamiyeti en iyi kaynaklardan öğrenerek ne yazık ki! İslamiyeti öğrenerek kelimesini kullanıyorum. Halen dinimizi tam anlamıyla bilmeyen ve yaşayamıyan çooook insan var. Ama Rabbim bizlere akıl ve irade vermiş, bu akıl ve iradeyi nasıl kullanacağımızı bize bırakmış.
Rabbim bizleri bir an bile olsa nefsimizle başbaşa bırakmasın.


Erkam Turabi inşallah istediğin cevapları verebilmişimdir, Ben sana çok teşekkür ederim.