Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Nisan 2014, 23:31   Mesaj No:13

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dns Ayarı Değiştirme... (Türkiyede Yasaklı olan Siteye Girebilmek için)

Win 8


Windows 8 kullanan arkadaşlar, yasaklanmış olan sitelere Türk Telekom DNS ayarlarını kullandığınız sürece giremezsiniz. Bu sitelere girebilmeniz için şimdi sizlere resimli Windows 8 DNS Ayarları nasıl olmalı ve DNS Ayarı Değiştirmeyi sırası ile anlatacağım.

- Öcelikli olarak bilgisayarın masaüstünde sağ alt köşesindeki internet erişimi simgesine sağ tıklayıp Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç menüsünü açıyoruz.

- Açılan sayfanın sol bölümde yer alan Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin seçeneğini tıklıyoruz.

- Bilgisayarınızın bağlı olduğu ağ bağlantıları görüntülenecektir. Bu ağ bağlantılarından sizin kullanmakta olduğunuz ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayarak ve önümüze açılan menüden ‘özellikler’ i seçiyoruz. Örneğimizde wireless kullanılan bir bilgisayar kullandığımız için biz ‘Wireless Network Connetion’ yazanı sağ tıklamaktayız.

- Karşımıza ‘Wireless Network Connection Özellikleri’ penceresi çıkıcaktır. Bu pencerede yer alan ‘Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’ seçeneğine çift tıklayalım.

Ardından ekrana gelen pencerede ‘Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan’ seçeneğini aktif hale getirip sunucu alanlarına sırasıyla ‘4.2.2.1′ ve ’4.2.2.2′ yazıyoruz ve tamam diyerek pencereleri kapatıyoruz. Farklı DNS’ler ide Kullanabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla