Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mayıs 2014, 00:46   Mesaj No:98

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri "nurşen35" kardeşimiz

Alıntı:
eRkam_turabii Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Müslümanların şahsiyetlerine baktığımızda işte güvenilirdir emindir,dürüstür ,yalancılıkla itham edilmez,herseyden emindir,emanete hıyanetlik etme gibi vs. vasıfları tasımazı lazımken,bugün ülkemizde hacı hoca derken akla ilk gelen üçkâğıtçılar ve düzenbazlar gelir bunun nedenini neye bağlarsınız abla..

Kalplerin temizlenmesine, nurlanmasına çalışmak her azanın ahkam-ı İslamiye yapışmasına sebeb olur. Hadisi şerifde Peygamberimiz buyuruyor ki; ümmetim 73 fırkaya ayrılacak, 1 fırka Cennet'e girecek. Cahil sofu şeytanın maskarası olur.. Yine hadisi şerif de buyuruluyor; ' Bir zaman gelecek ki, insanlar yalnız malın, paranın gelmesini düşünüp, helalini , haramını düşünmeyecekler'.


Diğer sorunun cevabı da ; Arabi bilen bir kimse Kur'anı kerimden mana çıkarmaya kalkışırsa yanlış ve hatta ters mana çıkarıp doğru yoldan sapar. Arabi dilini iyi bilmekle Kur'anı kerimin manası anlaşılabilseydi, Beyrut'daki Arab hıristiyanların Kur'anı kerimi herkesden daha iyi anlamaları gerekirdi. Ama hiç birşey anlayamamışlar ve iman şerefine bile kavuşamamışlardır. Kur'anı kerimi anlayabilmek için bir çok ilmi dallarını da iyi bilmek gerekir. Yani kelamı ilahiden, muradı ilahiyi anlayabilmektir. Böyle bir bilgisi olmayanın Kur'anı kerimden mana çıkarmaya kalkışması ilkokul talebesinin , üniversite kitabını okumasına, kimya deneyleri yapmaya kalkışmasına benzer.