Konu Başlıkları: Kadının Görevleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2014, 04:37   Mesaj No:5

azranur

Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Memleket:Şehr-i VAN
Yaş:32
Mesaj: 1.089
Konular: 20
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadının Görevleri

Bütünün iki parçasını teşkil eden kadın ve erkek birbirlerini tamamlamak için yaratılmışlardır. Böyle olunca hukuksal açıdan birbirlerine eşittirler. Yüce Rabbimize karşı kul olmanın bütün sorumluluklarını (sevap ve günahları) yapma ve yapmamada aynı yükümlülüktedirler.

İnsanlar fıtraten Allah'a değer olarak aynı mesafededir. Ancak yaptıkları ile değeri artar veya eksilir. Allah katında kadın veya erkek olsun en değerli insan, hangi cinsten olursa olsun ancak takva sıfatlarına sahip olandır. Ne kadın erkeğin hâkimiyeti için yaratılmış ve ne de erkek kadının hâkimiyeti için var edilmiştir. Onlar, sosyal hayatta birbirlerini tamamlamak için görevlendirilmişlerdir. Her iki cinsinde, yaratılıştan kaynaklanan farklılıkları ve üstünlükleri vardır. Bu farklılıklar, hukuk açısından birinin diğerine hükmetmesi demek değildir. İşte dayandığımız ayet:

Allah'ın sizi birbirinizden farklı kıldığı şeylere özlem çekmeyin. Erkeklere kendi kazandıklarından bir pay olduğu gibi, kadınlara da kendi kazandıklarından bir pay vardır. Allah'tan onun lütuf ve ihsanını isteyin.(1)

Eşlerin birbirlerini tamamlaması için kendilerine verilen ayrı özellikler, birinin diğerine hâkimiyeti demek değildir. Eşler arasında görev paylaşması ve iş bölümü vardır. Görevler yaratılış yasasına uygun olarak paylaşılır. Bazı vazifelerde kadına da erkeğe de öncelik tanınmıştır.

hocam
Alıntı ile Cevapla